Uhvaćena na djelu

Inspektorica primila mito od kozmetičarke pa joj pozlilo

Ljubinka
31.10.2012.
u 10:03

Zbog sanitarne knjižice, od vlasnice jednog kozmetičkog salona iz Doboja, uzela 200 maraka

Sanitarna inspektorica Ljubinka Kolundžija (45) iz Novog Grada uhićena je u Doboju zbog primanja mita, nakon što je od vlasnice jednog kozmetičkog salona uzela 200 maraka, kako joj ne bi napisala kaznu za neposjedovanje sanitarne knjižice. Obećala je i da neće obaviti nadzor u njenom objektu.

Pri uhićenju joj je naglo pozlilo, nakon što su joj inspektori predočili dokaze koje imaju protiv nje. Požalila se da joj loše pa je izgubila svijest, zbog čega je primila infuziju u Domu zdravlja, odakle je već poslije sat vremena privedena na kriminalističku obradu.

Prelila čašu

Ona je od svibnja radila kao zdravstveno-sanitarni inspektor u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, a navodno je do sada u više navrata dolazila u isti taj salon radi kontrole i svaki put tražila novac od vlasnice kako bi joj oprostila nepravilnosti koje nađe. Kap je prelila čašu kada je ponovno došla u salon oko 9 sati ujutro i zatražila da joj pokaže sanitarnu knjižicu. Kada joj je vlasnica kazala da je nema, Kolundžija joj je objasnila da kazna za to iznosi oko 2000 maraka.

- Kako nije imala taj novac kod sebe, vlasnica joj je rekla da joj može dati samo 50 maraka. Nakon toga, ova joj je dala do znanja da će doći za tri sata i da do tada prikupi dovoljno novca, a ona će zauzvrat zaboraviti to što nema tražene knjižice. U međuvremenu je vlasnica pozvala policiju, koja joj je dala obilježeni novac i napravila zasjedu. Kao što je i obećala, inspektorica se vratila u salon i primila mito. Već ispred ju je čekala policija. Kod nje je pronađen sporni novac - kazao je prijatelj vlasnice ove samostalne radnje. Osim za primanja mita, osumnjičena je i za kazneno djelo zloporabe službenog položaja ili ovlasti.

Nakon ispitivanja, puštena je da se brani sa slobode. Na poslu je suspendirana. Dušanka Makivić, glasnogovonica Inspektorata RS, kazala je da u potpunosti podržava ne samo ovu, nego i druge slične akcije MUP-a u borbi protiv korupcije.

Akcija Proljeće

U CJS Doboj kažu da je riječ o nastavku akcije “Proljeće”, koju već dulje vrijeme provodi MUP RS-a s ciljem suzbijanja korupcije. Podsjećamo, u okviru akcije “Proljeće” policija RS-a je do sada uhitila više osoba na širem području RS-a zbog primanja mita, među kojima su se našli i Milovan Čerek, načelnik općine Brod i Boro Milošević, ravnatelj Agencije za razvoj te općine, kao i neki pripadnici MUP-a RS-a, sudski policajci i inspektori Porezne uprave RS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije