Uhićenja

Inspektori SIPA-e rasvijetlili pet likvidacija

SIPA
05.02.2013.
u 10:29

Uhićeni Mladen Ždrale je bivši policajac u CJS Istočno Sarajevo. Iz policije je izbačen zbog bliskosti s mafijom

Inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) preksinoć su na Palama uhitili 32-godišnjaka zbog sumnje na organizirani kriminal i sudjelovanje u ubojstvu nekoliko osoba u sarajevskom naselju Vraca, kazao je jučer novinarima ravnatelj SIPA-e Goran Zubac. - Nad uhićenim se trenutačno vrši kriminalistička obrada nakon čega će biti predat na postupanje u Tužiteljstvu BiH - potvrdio je Zubac.

Pata i Đoka

Kako se neslužbeno moglo čuti iz ove agencije, 32-godišnjak je uhićen u nastavku akcija kodnih naziva “Lutka” i “Jahorina”, a ovo uhićenje dio je aktivnosti koje SIPA provodi s drugim policijskim agencijama u BiH radi rješavanja kaznenih dijela počinjenih na području Sarajeva

Neslužbeno, uhićen je Mladen Ždrale Pata, osumnjičen za pet ubojstava. Naime, postoje sumnje da je Ždrale ubio bračni par Mikicu i Željka Todorovića na Palama 2004., kao i da je izvršio trostruko ubojstvo u restoranu “Dva bora” na Vracama u Sarajevu 2005. Poslije ubojstva brata i snahe Milorad Todorović tvrdio je da je on zapravo bio meta napada, jer su se Željko i Mikica sasvim slučajno vozili automobilom koji je on obično koristio. Na žalost, njegove slutnje ispostavile su se točnima. Milorad je ubijen 19. studenoga 2005. godine u restoranu “Dva bora” na Vracama. Ubijen je i njegov zaštitar Radomir Janković, konobar Esad Šenderović, a lakše je ranjen Murat Komarica. Ubojica je pred “Dva bora” došao s automatskom puškom, a potom je ispalio rafal prema stolu za kojim su sjedjeli Todorović, Janković i Komarica. Poslije pucnjave ubojica je utrčao u “audi A6”, s diplomatskim oznakama, koji ga je čekao ispred restorana. Vozilo je kasnije pronađeno napušteno u mjestu Tvrdinići u Istočnom Sarajevu. Inače, braća Todorović su bili vlasnici trgovine “Ananas” na Palama.

Protjerani iz Hrvatske

Mladen Ždrale je bivši policajac u Centru javne sigurnosti Istočno Sarajevo. Iz policije je izbačen zbog bliskosti s Đorđem Ždralom, kojem je jedno vrijeme Mladen bio vozač i pratitelj. Đorđe Ždrale je 2010. osuđen na Sudu BiH na 20 godina zatvora zbog ubojstva nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS-a Ljubiše Savića Mauzera u lipnju 2000. u Bijeljini. Kako se pisalo, Đorđe Ždrale je bio vođa jedne od kriminalnih skupina u I. Sarajevu, čiji se pripadnici terete za više mafijaških likvidacija. Pata i Đoka početkom svibnja 2008. zajedno su uhićeni u Splitu s lažnim dokumentima pa su deportirani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije