Karate

Impresivni rezultati na međunarodnoj sceni

karate
vl
30.01.2012.
u 10:15

Sveučilišni karate klub Neretva drugu godinu zaredom je najbolji sportski kolektiv u Mostaru

Sveučilišni karate klub Neretva iz Mostara osnovan je 1994. godine. Skupina entuzijasta na čelu s Zdenkom i Miroslavom Klepićem, Markom Vujevićem, Franjom Cvitkovićem, Ivom Lučićem, Zdenkom Lučićem i Zvonkom Sesarom počela je treninge. Treninzi su se u početku održavali u Građevinskoj školi u Mostaru, nakon čega se prije više od 10 godina počelo s treninzima u 10. osnovnoj školi fra Petra Bakule gdje se trenira i danas.

Veliki rezultati

Klub je u svojoj povijesti ostvario značajne rezultate, a treba istaknuti kontinuitet uspjeha. Zbog dobrog rada klub je postao središte okupljanja najboljih natjecatelja iz Hercegovine, ali i drugih dijelova BiH. Najbolji rezultati su oni koje je ostvario Oliver Mandarić koji je kapiten reprezentacije BiH, aktualni osvajač brončane medalje s posljednjeg Svjetskog prvenstva u Beogradu, a u ekipi je bio i Mate Odak.

Na Europskom prvenstvu u Grčkoj, ekipa je osvojila broncu, a u ekipi je pored Mandarića bio i Toni Biokšić. Mandarić je osvajač brojnih medalja s europskih i svjetskih prvenstava kao član BiH i to ukupno dvije medalje sa SP-a, te šest medalja s Europskih prvenstava. Kao članovi Neretve medalje su još osvojili na Europskim prvenstvima Arnel Kalušić i Mensur Cakić, a Cakić je postao i europski prvak. Seniori Mate Odak, Toni Biokšić, i Ivan Soldo kao članovi reprezentacije BiH do 21 godine predvođeni izbornikom Miroslavom Klepićem, osvojili su europsku broncu u Trstu u Italiji, a na istom prvenstvu Lana Džidić osvojila je kao član juniorske ekipe BiH srebro. Iva Klepić je osvojila pojedinačno broncu na EP-u u Turskoj kao kadetkinja, prije dvije godine a Tina Marić je osvojila europsko zlato kao kadetkinja i istovremeno osvojila titulu svjetske prvakinje u Maleziji. Ivona Ćavar je također osvojila svjetsko srebro.

Veliki planovi

Brojne su medalje i s Mediteranskih i Balkanskih prvenstva, a da ne govorimo o dominaciji u BiH. Muška ekipa Neretve je aktualni prvak BiH. Muška ekipa Neretve je kao predstavnik BiH na Europskom prvenstvu regija prije četiri godine u Parizu osvojila broncu. Istovremeno su djevojke Neretve, juniorke, također osvojile europsku broncu na Europskom prvenstvu regija. Miroslav klepić je od četiri posljednja izbora za najboljeg trenera Mostara tri puta izabran za najboljeg trenera, a SKK Neretva najbolji klub u posljednje dvije godine.

- Ove godine nas očekuje u veljači Eurospko prvenstvo u Azerbajdžanu, a nakon toga kreće državno prvenstvo, pa zatim Balkansko. U drugom dijelu godine za seniore su predviđeni nastupi na Mediteranskom prvenstvu i na Svjetskom prvenstvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?