Najljepši dar

I Žepče prvi put dobilo 21 inženjera strojarstva

ekonomija
Stojan Lasić
22.12.2011.
u 12:15

O Fakultetu strojarstva i računarstva govorio je dekan dr. Obad, naglasivši kako je ova visokoškolska ustanova, u 53 godine svoga postojanja, iznjedrila čak 2.461 inženjera

U amfiteatru Sveučilišta u Mostaru jučer je održana dodjela diploma diplomanticama i diplomantima Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru.

Dodjeli diploma prethodila je svečana sjednica fakulteta, gdje su o ovoj najstarijoj visokoškolskoj ustanovi govorili rektor Sveučilišta u Mostaru i bivši dekan ovog

fakulteta prof. dr. Vlado Majstorović i dekan prof. dr. Milenko Obad.

Svečana sjednica

Svečanosti su nazočili i brojni uglednici na čelu s premijerom Hercegovačko-neretvanske županije Denisom Lasićem te roditelji i rodbina diplomanata. Nažalost, zbog ograničenog broja mjesta i maloga kapaciteta dvorane amfiteatra, svi koji su htjeli, nisu mogli pratiti ovu svečanost.

- U ove dane, kad iščekujemo najradosniji blagdan, imamo još razloga za slavlje. I unatoč krzinim vremenima, ovo je događaj koji uistinu treba proslaviti. Dobili smo više od stotinu mladih ljudi s diplomama koji će kreirati našu bolju i svjetliju budućnost - kazao je, uz ostalo, u svome obraćanju rektor Majstorović. O Fakultetu strojarstva i računarstva govorio je dekan dr. Obad, naglasivši kako je ova visokoškolska ustanova, u 53 godine svoga postojanja, iznjedrila čak 2.461 inženjera.

- Samo se ove školske godine 600 studenata upisalo na naš fakultet. Prije četiri godine u Žepču smo pokrenuli stručni studij računarstva i evo sad smo dočekali i prvu skupinu od 21 inženjera koja je uspješno završila studij - istaknuo je prof. dr. Obad.

Neprocjenjiva važnost

U ime Studija računarstva u Žepču i svih Žepčaka obratio se don Tihomir Šutalo, ravnatelj Katoličkog centra “Don Bosco” iz Žepča, istaknuvši kako je ovaj dan od neprocjenjive važnosti za Žepče.

- Za tako malu sredinu kao što je Žepče, 21 inženjer je velika dobit. Zahvaljujem vodstvu Sveučilišta i ovoga fakulteta što su nam omogućili ovaj studij. Jer iako smo udaljeni od Mostara 250 kilometara, mi smo jako bliski i povezani - dodao je Šutalo.

Jučerašnji dan posebice je bio značajan za Danijela Danka Šogorovića koji je promoviran u magistra tehničkih znanosti.

Povijest Fakulteta strojarstva i računarstva u Mostaru datira od 1959. godine, utemeljenjem Visoke tehničke škole strojarske struke. Prepoznatljiv po znanju, kao najmoćnijoj stvaralačkoj snazi, Fakultet strojarstva i računarstva je već 53 godine istinski pokretač gospodarskog razvitka, ne samo Mostara.

Ovaj fakultet može odgovoriti izazovu 21. stoljeća suvremenom koncepcijom obrazo

Komentara 1

PA
park
16:06 22.12.2011.

Pa i velika sveučilišta kao što su Zagreb , Ljubljana ...., mogu da pozavide na tako velikom broju diploma u kratkom vremenu , a još uz to i tako mala sredina sa tako \"velikim\" potencijalom ..... Gdjeli će se samomo toliki inženjeri zaposliti , jer ozbiljne firme priznaju diplome sa priznatih univerziteta ? Po Općinama i Županijama je i previše nepismenih da bi se i novi primili , a i pare \"nisu problem\" ..., para nema !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?