Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Sport

I u Bosni i Hercegovini počinje oštrija borba protiv dopinga

Primarni cilj je upoznavanje predstavnika saveza o njihovim pravima i obvezama u borbi protiv dopinga. Savezi su upoznati i o listi zabranjenih sredstava, posljedicama konzumiranja dopinga, izuzecima...
27. svibnja 2010. u 10:13 0 komentara 2 prikaza
doping
Foto: ZORAN GRIZELJ

U Sarajevu je održan prvi seminar o značaju i ulozi sportskih saveza u BiH i Agencije za antidoping kontrolu BiH u borbi protiv dopinga u sportu. U radu sudjelovali su predstavnici agencije i sportskih saveza registriranih u BiH.

 

- Primarni cilj je upoznavanje predstavnika saveza o njihovim pravima i obvezama u borbi protiv dopinga. Savezi su upoznati i o listi zabranjenih sredstava, posljedicama konzumiranja dopinga, izuzecima..., izjavio je pomoćnik direktora za administraciju, međunarodnu suradnju i odnose s javnošću Agencije, Amir Avdagić.

 

Agencija za antidoping kontrolu se brine o primjeni kodeksa Svjetske antidoping agencije, te pravila MOK-a i međunarodnih sportskih saveza, organizira i provodi doping kontrolu kako na sportskim natjecanjima tako i izvan njih, utvrđuje pravila za terapijska izuzeća u skladu s međunarodnim propisima, ostvaruje međunarodnu stručnu suradnju vezanu za doping.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.