Seminar u Sarajevu

I u Bosni i Hercegovini počinje oštrija borba protiv dopinga

doping
ZORAN GRIZELJ
27.05.2010.
u 10:13

Primarni cilj je upoznavanje predstavnika saveza o njihovim pravima i obvezama u borbi protiv dopinga. Savezi su upoznati i o listi zabranjenih sredstava, posljedicama konzumiranja dopinga, izuzecima...

U Sarajevu je održan prvi seminar o značaju i ulozi sportskih saveza u BiH i Agencije za antidoping kontrolu BiH u borbi protiv dopinga u sportu. U radu sudjelovali su predstavnici agencije i sportskih saveza registriranih u BiH.

 

- Primarni cilj je upoznavanje predstavnika saveza o njihovim pravima i obvezama u borbi protiv dopinga. Savezi su upoznati i o listi zabranjenih sredstava, posljedicama konzumiranja dopinga, izuzecima..., izjavio je pomoćnik direktora za administraciju, međunarodnu suradnju i odnose s javnošću Agencije, Amir Avdagić.

 

Agencija za antidoping kontrolu se brine o primjeni kodeksa Svjetske antidoping agencije, te pravila MOK-a i međunarodnih sportskih saveza, organizira i provodi doping kontrolu kako na sportskim natjecanjima tako i izvan njih, utvrđuje pravila za terapijska izuzeća u skladu s međunarodnim propisima, ostvaruje međunarodnu stručnu suradnju vezanu za doping.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?