VIŠE GA NITKO NE ŽELI

I Bandić okrenuo leđa Mamiću

\'sport zagreb...18.12.2006. ...maksimir...dinamov stadion...bandic na skupstini dinama... Foto:Antonio Bronic\'
Antonio Bronić/Pixsell
12.08.2010.
u 08:03

Predsjednik, premijerka, gradonačelnik, navijači... Svi su digli glas protiv maksimirskog “vođe”

Dugo nije bilo takvog gotovo konsenzusa javnosti, politike, navijača, sponzora, svi su se uključili u rasprave o Zdravku Mamiću i njegovu načinu vođenja kluba koji je do jučer bio svehrvatska svetinja, a sad se s Dinamom svi nabacuju kako stignu. Razlog leži u gazdi, dosadio je svima ili velikoj većini, skupila se kritična masa i doista je vrijeme da ode! Pa zar misli da su izjave predsjednika države i premijerke slučajne, da od njega nije ruke digla i visoka politika! Sad je ruke, očito, digao i Milan Bandić.

Bandić: Nisam ga ni doveo

Iskoristili smo njegov obilazak bazena Mladosti, koji se preuređuje za vaterpolski EP, da ga zamolimo za komentar stanja u Dinamu. Jednoj televizijskoj ekipi takvu je molbu Bandić odbio, ali Večernjem listu nije.

– Kao član Dinama i njegov počasni predsjednik, očekujem od Dinamova Izvršnog odbora i predsjednika Mirka Barišića da osiguraju zaštitu ugleda i digniteta Nogometnog kluba Dinamo. Jedno su rezultati, koji su važni, ali još važniji je ugled kluba koji je zagrebačka i hrvatska sportska ikona. Očekujem od vodstva kluba da reagira i zatraži odgovornost svih koji ruše ugled tog kluba – rekao je zagrebački gradonačelnik.

Na upit hoće li od Dinamova izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića zatražiti da se povuče, odgovorio je:

– Nisam ja Mamića ni doveo u Dinamo, pa ga ne mogu ni izbaciti!

Hm, možda i ne može, ali mogao je kad je bio moćniji. Zasad je samo zatvorio više od 50 posto “slavine” koja je sipala gradski novac u klupski proračun (umjesto 40, dobiva 18,9 milijuna kuna). Pa je i to poruka čovjeku u Dinamu. Dovoljnu su mu poruku poslali i sponzori koji su odustali od davanja novca u klub. Mediji, koji su naglašavali koliko je to nepravedno, i recesija zatvorili su slavinu od političkih sponzorstava i Dinamu oteli osam milijuna eura godišnje. Možda bi taj novac i dalje dolazio da klub nije izjednačen s ugledom koji ima njegov gazda.

Možda napokon shvati

Krivi šerif je otišao iz Maksimira, onaj moldavski je rezultatski pokopao plave, ali ovaj pravi šerif nanio je mnogo veću štetu.

Navijači ga nikad nisu prihvatili, a sad su i službeno krenuli u bojkot.

– Ne bih komentirao poteze navijača, no pozivam sve da dođu i pomognu klubu svojim navijanjem – kazao je Zoran Mamić, no ta mu se želja neće ostvariti.

Ne znamo kako njegov brat gleda na sve to, ali teško da će suzu pustiti, njega ni dosad nije zanimao glas javnosti. No, možda shvati da bi trebao otići, da se previše toga nakupilo i da takvog “vođu” više nitko ne želi. A ako voli Dinamo kako tvrdi, onda mu ne treba i dalje raditi štetu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?