Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

HZZO odbio zahtjev za plaćanje liječenja male Nore u SAD-u

S obzirom na to da se zahtjev odnosi na obavljanje pretrage koja nije indicirana za dijagnostiku stupnja proširenosti bolesti i da se pretraga može obaviti u ustanovama bliže RH, HZZO nije imao temelja prihvatiti zahtjev, priopćio je HZZO
06. veljače 2013. u 14:37 0 komentara 4 prikaza
nora
Foto: Facebook

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) o zahtjevu za upućivanje Nore Šitum na dijagnostičku obradu u Sjedinjene Američke Države, koji je zaprimio u utorak, izjasnio se negativno.

– S obzirom na to da se zahtjev odnosi na obavljanje pretrage koja nije indicirana za dijagnostiku stupnja proširenosti bolesti, kako je navedeno u zahtjevu, te da se takva pretraga može obaviti i u više zdravstvenih ustanova koje su bliže Hrvatskoj, HZZO nažalost nije imao temelja prihvatiti zahtjev.

Ako bi se i provela zatražena dijagnostička obrada, u zahtjevu nije navedeno na koji bi se način provodilo daljnje liječenje, što je uvjet za odobravanje troškova na teret osnovnog zdravstvenog osiguranja.

HZZO podržava napore da se sredstva za eksperimentalno liječenje osiguraju iz drugih izvora. Jedina mogućnost za eventualno financiranje eksperimentalnog liječenja u Hrvatskoj i inozemstvu je osnivanje posebnog fonda koji se ne bi punio iz sredstava koje građani odvajaju za osnovno zdravstveno osiguranje – priopćio je HZZO.

>> HZZO će u roku od 48 sati odlučiti o financiranju liječenja male Nore 

>> Bolnica: 1,4 mil. kn pokriva liječenje 2 godine nakon tretmana

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.