BBB i Torcida

Humani susret

Navijači
19.08.2012.
u 11:17

Udruge navijača Dinama i Hajduka, Bad Blue Boys i Torcida, igrali za obitelj Joze Mijića iz Bazika

Udruge navijača Dinama i Hajduka s prostora općine Domaljevac - Šamac, redovite prate svoje ljubimce na Europskim utakmicama, a u posljednjih šest godina tradicionalno organiziraju humanitarne nogometne utakmice. U dosadašnjih šest susreta obje ekipe imale su po dvije pobjede, dva poraza i dvije neodlučene utakmice, a sedmi susret odigran na stadionu Jelas u Domaljevcu završio je pobjedom Bad Blue Boysa od 4:0. Pogotke za momčad u plavim majicama postigli su Slavko Matić, Ivo Vorgić i Anđelko Ivić dva, što je doprinijelo velikom slavlju i vatrometu Bad Blue Boysa.

Humanost ujedinila navijače

Iako je rezultat bio u drugom planu, na travnjaku se igralo izuzetno borbeno, a na tribinama se pjevalo i navijalo. Nisu izostale provokacije, petarde i bakljada, ali je na koncu završilo prijateljskim stiskom ruke, uz zajedničko druženje i priču o novoj humanoj akciji koja je barem jedan dan ujedinila građane općine, a stranačka prepucavanja potisnula u drugi plan. Utakmicu je pratilo oko 350 gledatelja koji su, uz sponzore, kupnjom ulaznice pomogli ovu humanitarnu akciju, a kompletan prihod u iznosu 1700 KM uručen je šesteročlanoj obitelji razvojačenog branitelja Joze Mijića iz Bazika, čiji je sin Danijel izveo početni udarac.

Sve veći značaj

-Naša akcija svake godine okuplja više gledatelja i poprima veći značaj. Radimo transparentno i pošteno, a u pozadini svega je pomoć ugroženim obiteljima, što je javnost prepoznala i podržala našu akciju. To je dan u kojem zaboravljamo na netrpeljivost, ali rivalstvo je vidljivo u igri i na tribinama, stoga navijačima treba oprostiti za bakljadu i petarde, istaknuli su Mato Petričević i Mirko Matić vođe navijačkih skupina i podvukli:

-Ovo je najbolji povod da se o navijačima Dinama i Hajduka progovori s ljepše humane strane, a ne da se o njihovim aktivnostima i izgredima stalno piše na stranicama crne kronike. Zbog toga svi akteri i organizatori susreta zaslužuju najveću ocjenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije