stotinu privedenih

Huligani u Londonu i noćas palili zgrade i automobile

london neredi (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/4
08.08.2011.
u 09:30

Štete se još uvijek zbrajaju, a osim onih materijalnih, na londonskoj je policiji težak zadatak da povrati povjerenje i stanovnika i turista kako je London jedan od najsigurnijih gradova na svijetu.

Neredi koji su planuli u subotu navečer u londonskoj četvrti Tottenham proširili su se u ostale četvrti sjevernog Londona. U nedjelju je, naime, nastavljeno paljenje zgrada, razbijanje izloga, trgovina, automobila...

>>Paklena noć u Londonu: Palili autobuse i policijska vozila

Policija je u ta dva dana, odnosno večeri, uhitila više od stotinu prosvjednika, a u neredima je ozlijeđeno 35 policajaca, javlja BBC.

Nervoza se proširila nakon što je 29-godišnji Mark Duggan preminuo u razmjeni vatre s policijom. Stanovnici Tottenhama najprije su se okupili pred policijskom stanicom zahtijevajući "pravdu", no prosvjed se intenzivirao i kulminirao bacanjem zapaljivih bombi po svemu što se kreće. U subotu su nastradali policijski autu, autobus na kat, brojne prodavaonice, a sličan su kaos napravili i huligani koji su u nedjelju krenuli oponašajući nerede iz Tottenhama.

Štete se još uvijek zbrajaju, a osim onih materijalnih na londonskoj je policiji težak zadatak da povrati povjerenje i stanovnika i turista kako je London jedan od najsigurnijih gradova na svijetu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

Avatar ivek
ivek
16:51 08.08.2011.

nije lipo sto se pali po londonu.... negleski marini pale libiju i irak

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije