ISELJENIŠTVO

Hrvatski iseljenici traže od Bundestaga zaštitu bh. Hrvata

majorizacija
Zoran Grizelj
20.03.2011.
u 12:43

HSK poziva njemačke parlamentarce da se zauzmu za ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH.

Hrvatski svjetski kongres uputio je Bundestagu dopis u kojem od njemačko-bosanskohercegovačke skupine u njemačkom parlamentu traži žurne korake glede položaja Hrvata u BiH. HSK poziva njemačke parlamentarce da se zauzmu za ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH. U dopisu traže i termin održavanja sastanka, na koji bi došli u sastavu šireg izaslanstva Hrvata iz BiH te iz Njemačke.

Hrvatski svjetski kongres, kao krovna udruga Hrvata u Njemačkoj u kojoj živi 460.000 osoba s hrvatskim korijenima, želi upoznati njemačke političare i medije o trenutnom stanju i nepravdi koja se provodi prema hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini, navodi se u dopisu. HSK dalje navodi kako primaju sve veći broj zahtjeva iz iseljeništva koji pozivaju udrugu na djelovanje preko političke diplomacije i lobiranja.

Komentara 6

PA
park
15:49 20.03.2011.

Dije taj kongres bio kad su Hrvati sa zavežljajima napuštali Posavinu , Banja Luku , Prijedor ....,disu bili kad je 1 krajiški korpus VRS puco po Kninu, Petrinji , disu bili kada je Vlajki savjetovo Miloševića kako da eliminira Hrvate iz svih relevantnih pregovora , disu bili kada su Hrvati iz gradova (Sarajevo , Zenica, Tuzla, Tešanj) branili svoje obiteljii zajedno sa susjedima Bošnjacima............,e kad odgovorite na ta pitanja imaćete pravo da dođete ovdje i vidite kako živimo pod Dodikovom čizmom a kako nam je u Federaci ....... Koji Bundestag i k..... mi o svojoj sudbini odlučujemo sami ......

TE
teoodd
17:19 20.03.2011.

Samo se vi Hrvati organizujtei ne nasjedajte na ovog \"Parkiranog\".Vas entitet je Vas spas. Odnosno nek Vam slogan bude \"NAS ENTITET NAS SPAS!!!!\" Sretno.

OL
oluja1995
20:52 20.03.2011.

I mi Hrvati Bosne i Hercegovine odlučujemo o svojoj sudbini,sad je krajnje vrijeme da budemo jedinstveni i da se izborimo za svoja prava a ne da nam drugi nameću svoju volju.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?