Pećka patrijaršija

Hrvatski helikopter vozio Tadića na inauguraciju patrijarha Irineja

boris tadic
Reuters/Pixsell
05.10.2010.
u 08:10

Samo dvije minute nakon vijesti o napadima na autobuse sa srpskim hodočasnicima, predsjednik Tadić je već bio u zraku, jer ga je osiguranje ekspresno ispratilo iz šatora namijenjenog VIP gostima.

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Boris Tadić na svečanu inauguraciju patrijarha Irineja u Pećku patrijaršiju došao je helikopterom "Mi-171“ Oružanih snaga Hrvatske, koji je u okviru KFOR-a predviđen za potporu postrojbama za razbijanje demonstracija i nadzor nereda, piše današnji beogradski tabloid "Alo!"

Iako informirani izvor ovog tabloida tvrdi kako je ovaj aranžman izravno dogovoren s Ivom Josipovićem, suradnici hrvatskog predsjednika tvrde da oni nisu na ovu temu ništa razgovarali s Tadićevim uredom. Navodno, odluka da hrvatski pilot i letjelica prevezu Tadića u Peć rezultat je dogovora srpskih vlasti i zapovjedništva KFOR-a u Prištini, kojoj je hrvatska helikopterska postrojba direktno podređena.

- U NATO vođenoj operaciji na Kosovu angažirani su helikopteri Oružanih snaga RH, odnosno Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, letačko i prateće tehničko osoblje. Pod neposrednim su zapovjedništvom zapovjednika operacije - rečeno je listu "Alo!" u Josipovićevom uredu.

Prema neslužbenim informacijama do kojih je "Alo!" uspio doći, Tadić se s najbližim suradnicima i osiguranjem u helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ukrcao u Raškoj. Iza porte Pećke patrijaršije nalazio se improvizirani heliodrom na koji su sletjeli uz neprekidno preventivno nadlijetanje još nekoliko helikoptera KFOR-a, koje je nastavljeno i nakon same ceremonije, posebice kada je javljeno kako su autobusi sa Srbima kamenovani.

Samo dvije minute nakon vijesti o napadima na autobuse sa hodočasnicima, predsjednik Tadić je već bio u zraku, jer ga je osiguranje ekspresno ispratilo iz šatora namijenjenog VIP gostima, saznaje "Alo!" i dodaje kako u MORH-u nisu željeli komentirati sudjelovanje u transportu i osiguranju srpskog predsjednika. Kratko nam je poručeno kako je "zadatak njihovih helikoptera, između ostalog, i prijevoz osoba“, a za sve dalje informacije su nas uputili na komandu KFOR-a, piše "Alo!".

Hrvatski kontingent KFOR-a čini helikopterska postrojba sa 20 pripadnika letačkog i zemaljskog osoblja i dva vojna transportna helikoptera, dio je višenamjenske helikopterske eskadrile, čija je baza na heliportu Lučko u blizini Zagreba.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:37 05.10.2010.

Pa stoje tu lose susjedi smo i moramo da suradujemo i zivimo jer dolazi lose vrijeme i za srbe i hrvate od islamskih eksremista iz bosne a tu su i siptari i mislim da u skoroj buducnosti necemo moci jedni bez drugih svidjelo se to nekome ili ne .Mislim da Josipovic i Tadic zele iskrenu suradnju zato cestitam i samo naprijed

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?