Mostarski sajam

Hrvatska i BiH

sajam
Stojan Lasić
21.03.2012.
u 11:09

Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Tonči Staničić istaknuo je kako je ulazak Hrvatske u EU sljedeće godine velika prigoda za gospodarstvenike obiju zemalja

- Svaka čast i čestitka organizatorima mostarskog sajma koji su donijeli odluku da Republika Hrvatska ove godine bude zemlja partner na ovom sajmu. To je i logično jer Hrvatska sljedeće godine postaje članica Europske unije, a to je veliki događaj i za Hrvatsku i za BiH te mu vrijedi posvetiti pozornost i na sajmu, kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u Mostaru Tonči Staničić, veleposlanik RH u BiH, i najavio da će Vladu RH na mostarskom sajmu zastupati Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.

Mali jubilej

Petnaesto izdanje Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru održat će se od 27. do 31. ožujka. Tim povodom direktorica Mostarskog sajma d.o.o. Dalfina Bošnjak, kazala je kako će sajam biti dobra prigoda za okupljanje gospodarstvenika iz BiH i svijeta u cilju prezentacije proizvoda i poslovanja. Ona je izrazila posebno zadovoljstvo što će po drugi put zemlja partner sajma biti Republika Hrvatska.

- Mostar će i ove godine biti mjesto susreta gospodarstvenika iz regije i svijeta, a posebno veliki interes vlada među izlagačima iz Španjolske i Turske, kazala je direktorica Bošnjak, istaknuvši kako su kapaciteti sajma u cijelosti popunjeni.

Velika šansa

Uz Hrvatsku, nastup na sajmu potvrdilo je još tridesetak zemalja iz regije, Europe, Amerike, Azije i Afrike, kao što su Mađarska, Španjolska, Srbija, Turska, Njemačka, Austrija..., a po prvi put predstavit će se Tajvan i Mali. - Ulazak RH u EU nije problem za BiH. To je izuzetno velika šansa za obje države. Tako možemo samo, naravno, ukoliko se dobro pripremimo, naglasio je Staničić.

Na sajmu će biti 200 akreditiranih novinara, a medijski pokrovitelj je Večernji list, izdanje za BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?