zapljena

Hrvat uhićen s četiri kg kokaina u Dominikanskoj Republici

bojan hekić
El Metro
12.07.2011.
u 13:38

Istražitelje najviše zanima kome je bila namijenjena droga koju je B. Hekić namjeravao dopremiti do Beča

Bojan Hekić, državljanin RH, uhićen je početkom lipnja u Dominikanskoj Republici s čak 3,6 kilograma kokaina. Hekić je drogu pokušao prokrijumčariti u dvostrukom dnu kovčega koji je ponio sa sobom na let za Madrid.

Bio je nervozan pa su službenici na aerodromu pretražili njegovu prtljagu. Premda nalaz rendgena nije upućivao na krijumčarenje, prtljagu su pregledali inspektori dominikanske agencije za suzbijanje droge, a Hekić je zadržan i ispitan. Istražitelje najviše zanima kome je bila namijenjena droga koju je B. Hekić namjeravao dopremiti do Beča, piše El Metro.

Hekić je prevezen u zatvor Najayo u San Cristóbalu. Forenzička analiza u laboratoriju utvrdila je da je Hekić krijumčario kokain visoke čistoće. U zemlju je ušao kao turist, no zapravo je bio "mula" za velike i još uvijek neimenovane trgovce bijelim prahom.

Nekoliko dana kasnije na istom je aerodromu Las Americas uhićen i državljanin Poljske koji je također putovao za Madrid.  Artur Jan Bokoski drogu je prenosio u malim paketićima koje je progutao. Nakon uhićenja, izbacio je 58 paketića kokaina.

Dominikasne službe pojačale su kontrole na aerodromima i provjeravaju svaku osobu koja im se učini sumnjivom. Osoblje je posebno educirano da prepoznaje mule; osobe koje pokušavaju prokrijumčariti drogu u probavnom traktu, skrivenu na tijelu ili u prtljazi.

U Južnoj Americi zatvorske zidine čuvaju i osječke dečke Domagoja Toblera (21) i Mirka Novakovića (20) koji su u siječnju uhićeni u Paragvaju zbog šverca ukupno 1,2 kilograma kokaina u želucima. Suđenje bi trebalo početi ovih dana, a ukoliko budu ouđeni, prijeti im do 25 godina zatvora.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?