Turistička sezona

Hercegovačka skijališta

kupres
VL FOTO
28.12.2011.
u 11:25

I dok Kuprešaci mogu biti zadovoljni ulaskom u sezonu, na drugom hercegovačkom skijalištu onom u Parku prirode Blidinju i Risovcu, sasvim drukčija slika jer je skijalište na Blidinju već dulje vrijeme u stečaju

Počela je nova zimska turistička sezona. Istražili smo kako su poznata hercegovačka skijališta i turistička odredišta Kupres i Blidnje dočekala ulazak u sezonu.

- I ova će sezona kao i sve do sada ovisiti o vremenskim prilikama, odnosno snijegu. Trenutačno se ne možemo požaliti. Snijega ima, a od prekjučer su u pogonu dvosjed i četverosjed, Na žalost, htjeli smo isto uraditi i sa stazom “Vuk”, ali još nije spremna. Protekli vikend bilo je dosta i izletnika. Naš hotel Adria-ski je popunjen za novogodišnje blagdane te se nadamo da će se tako i nastaviti tijekom cijele sezone - kazao nam je Zvonko Bagarić, vlasnik najpoznatijeg kupreškog skijališta na Čajuši. Što se tiče novogodišnjih blagdana na Kupresu će i ove godine biti organiziran doček na otvorenom.

Dvije slike

I dok Kuprešaci mogu biti zadovoljni ulaskom u sezonu, na drugom hercegovačkom skijalištu onom u Parku prirode Blidinju i Risovcu, sasvim drukčija slika.

Iako pod snježnim pokrivačem, skijalište na Blidinju je već dulje vrijeme u stečaju te se ni ove sezone na Blidinjskoj visoravni neće skijati. Još jedna zimska sezona, na žalost, je izgubljena.

- Ovdje na Blidinju jedino ima snijega, sve drugo stoji. Dok god se ne imenuje nova Uprava javnog poduzeća Park prirode od skijanja pa ni od turizma nema ništa. Za blagdane je bilo nešto ljudi, uglavnom vikendaša koji ovdje imaju svoje vikendice - opisao nam je stanje na Blidinju fra Petar Krasić. Zimska sezona otvorena je i na Rujištu, udaljenom svega 18 kilometara od Mostara, a koje nudi i noćno skijanje.

Hoteli i apartmani

Unatoč svemu i ove sezone hercegovačka skijališta očekuju veliki broj gostiju iz susjedne Hrvatske, točnije Dalmacije. Za sve koji ne znaju skijati, a namjeravaju naučiti, na Kupresu su im na raspolaganju dvije škole skijanja s po deset instruktora. Za goste neskijaše, na raspolaganju su drugi hotelski sadržaji. Osim hotelskog smještaja na Kupresu i Blidinju, postoji i apartmanski smještaj. Nedaleko od skijališta na Kupresu sagrađeno je čak 250 novih vikendica čiji su vlasnici uglavnom Hrvati iz Hrvatske, a mjesta još ima za oko 700. Već od ranije je poznato da brojne vikendice na Blidinju posjeduju poznate osobe iz Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?