Barroso u Sarajevu

HDZ-ovi ministri SDP-ovima: Ključeve stanova dat ćemo Inzku

'BIH , 03.11.2008. , SARAJEVO , PARLAMENTARNA SKUPSTINA BIH , U POVODU IZBORA ZA PREDSJEDNIKA U.S.A. AMERICKI VELEPOSLANIK U BIH ORGANIZIRAO JE PRIJAM -NOC IZBORA- ZA BROJNE UZVANIKE IZ BIH POLITICKOG
'ZVONIMIR CORIC'
09.04.2011.
u 12:00

Dužnosnici iz dvaju HDZ-a koji ne priznaju promjenu vlasti u entitetu odbijaju napustiti službene stanove u Sarajevu.

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso pozvao je u Sarajevu političke lidere u BiH na kompromis kako bi što prije bila uspostavljena vlast na državnoj razini, koja ne postoji ni šest mjeseci od izbora. Nakon što su pri formiranju vlasti na razini Federacije BiH istisnute dvije vodeće hrvatske stranke, šanse za uspostavu vlasti na državnoj razini dodatno su umanjene. Naime, za razliku od federalne, državna vlast ne može se uspostaviti bez dvaju HDZ-a. Europska unija zagovara uspostavu „široke koalicije" koju bi uz vodeće srpske i bošnjačke stranke činila i dva HDZ-a.

Međutim, zbog spornog načina imenovanja federalne vlasti, dva HDZ-a i bošnjačke stranke SDP i SDA potpuno su zaoštrili svoje odnose. A koliko je situacija napeta, svjedoči i podatak da dužnosnici iz dvaju HDZ-a koji ne priznaju promjenu vlasti u entitetu odbijaju napustiti službene stanove u Sarajevu. Ključeve će, kažu, predati samo visokom predstavniku.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 8

KI
kitikat
18:03 09.04.2011.

jadnici,nista drugo,bez imalo nivoa i velicine

TI
timtomtumb
19:27 09.04.2011.

U pravu su, ne bi ni ja dao kljuceve ilegalno i nasilno izabranoj bagri.

KI
kitikat
20:43 09.04.2011.

ovo je tragikomedija HDZ-a,stranke i biraca,tesko vam opozicija pada...........mada ja mislim da HDZ vise nikad nece imati ozbiljnu ulogu u politici na visem nivou,a ovakve jadnicke poteze narod zove pisanje uz vjetar

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?