RASKOL

HDZ 1990. napustila 44 člana, razlog sporne koalicije

bozo ljubic
Pixsell
08.07.2010.
u 07:40

Stranka je u koaliciji s NSRzB i SDP-om iako se radi o strankama koje su posve različitog ideološkog opredjeljenja, navodi se

Skupština temeljnog ogranka HDZ-a 1990. Vidoši u Livnu donijela je jednoglasnu odluku o zajedničkom istupanju iz članstva te stranke te je izabrala osmeročlani izvršni odbor koji će koordinirati rad svih članova koji su istupili iz HDZ-a 1990. Među brojnim razlozima za takav čin navode se i verbalni napadi na članove Općinskog odbora HDZ-a 1990. Livno koji se nisu slagali s politikom vodstva stranke.

- Napadi na Crkvu i svećenike na sjednicama Općinskog odbora HDZ-a 1990. postali su uobičajena pojava. Stranka koalira s NSRzB i SDP-om iako se radi o strankama koje su posve različitog ideološkog opredjeljenja. Borba za fotelje, a prije svega upravne i nadzorne odbore, davanje novca iz županijskog proračuna svojim zaslužnim članovima te izbacivanjem iz stranke trojice vijećnika koji su na sjednici Općinskog vijeća Livno podržali HRT HB, a ne deklarativno, što je tražio Općinski odbor i sam vrh stranke s Božom Ljubićem, također se nalaze među razlozima istupanja iz stranke, navodi se u priopćenju, kao i to da je predsjednik temeljnog ogranka Vidoši dr. Ivica Jozić iskoristio stranku za svoje osobne interese.

- Nije sazivao sjednice temeljnog ogranka, određivao je kandidate za županijsku listu bez znanja i suglasnosti temeljnog ogranka, a da stvar bude još gora, odredio je svoga brata Darka. Njih dvojica ostvarila su svoje političke ciljeve, a kao nagradu za svoj rad dobili su temeljni ogranak bez članstva, stoji, između ostaloga, u priopćenju za javnost koje su potpisala 44 člana HDZ-a 1990. koja su zajednički istupila iz članstva ove stranke.

Ključne riječi

Komentara 1

AP
apavlovi
08:32 08.07.2010.

I u Žepču je 11 članova OO HDZ 1990 napustilo stranku ali nije bilo većeg odjeka kao da rukovodstvo misli da može bez članova nešto uradit

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?