U BOLIDU MERCEDESA

Hamilton već odustao: Isključite me iz borbe za naslov

Lewis Hamilton (1)
Reuters/Pixsell
24.02.2013.
u 13:15

- Vettel i Fernando govore da ćemo se boriti za naslov, ali ja usitinu u to ne vjerujem - kazao je Britanac koji je od ove sezone bolid McLarena zamijenio Mercedesovikm

Svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton od mogućnosti obrane naslova, izgleda, oprostio se i prije nego što je počela nova sezona. Iako ga najveći protivnici Vettel i Alonso smatraju ravnopravnim konkurentom za naslov, on u to nije uvjeren.

- Vettel i Fernando govore da ćemo se boriti za naslov, ali ja usitinu u to ne vjerujem. Naravno da je to naš cilj, ali morate se sjetiti da je bolid bio sekundu, ponekad i dvije sekunde sporiji prošle sezone. Mi nismo nadoknadili te dvije sekunde, a da su ostale ekipe pritom stagnirale i to je činjenica. Nadamo se da ćemo ih do kraja godine sustići, ali definitivno ne na početku - rekao je Hamilton.

Novopečeni vozač Mercedesa upitan je je li njegov novi bolid dobar kao onaj McLarenov u kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeru.

- Ne. Downforce je faktor koji tjera sve naprijed i tu se moramo popraviti. Motor je najjača karika bolida, a downforce najslabija. Vrlo jednostavno. Ova je ekipa prošle sezone upisala jednu Grand Prix pobjedu, pa očito nemaju tako loše temelje u mehaničkom smislu. Ali na Downforceu treba puno raditi - smatra Britanac.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?