Pala Cibalia

Hajduk pobijedio, bijelima dosuđeni prvi 11-erci u prvenstvu

Hajduk vs Cibalia (1)
Ivana Ivanović/Pixsell
05.10.2012.
u 20:59

Prvi jedanaesterac iznudio je desni bočni, a drugi, u 50. minuti lijevi bočni

Krajnjih 4:0 (1:0) sugerira da je Hajduk razbio Cibaliju, i to je istina. Bijeli su demontirali Vinkovčane u drugom dijelu drugog poluvremena. Tada je Hajduk igrao odlično, baš je Krstičevića momčad bila razigrana, u finišu su Caktaš u 73. i Milić u 86. minuti postigli treći i četvrti pogodak za bijele. Ali, poljudska priča bila je riješena s bijele točke. Najprije je u 23. minuti, nakon što Hajduk nije uspio složiti ozbiljniju akciju, Vuković doveo svoju momčad u vodstvo iz jedanaesterca. Bio je to prvi ovosezonski kazneni udarac za Splićane. A i do njega je došao zahvaljujući drugom pomoćniku Andriji Olujiću iz Zagreba. Glavni sudac Igor Pristovnik, nakon prekršaja Rugaševića nad Vršajevićem, pokazao je na korner, ali na sugestiju pomoćnika dosudio je jedanaeterac. Sve nade Vinkovčana potopljene su u 50. minuti. Tada je srušen Stojanović, Pristovnik se nije mislio, pokazao je na bijelu točku, a siguran realizator za 2:0 bio je ponovno Ivan Vuković. Da ne bi bilo zabune, oba jedanaesterca bila su čista. Crnogorski napadač bio je najagilniji Hajdukov igrač, sve opasno što je su domaći napravili išlo je preko njega.

- Bilo me stah ove utakmice, Cibalia je uvijek nezgodan rival, bila je u dobroj seriji. Mi smo nakon Maksimira ušli u nesigurnost na svim raznima, počela su pitanja kako dalje. Jedanaesterci su nam donijeli sigurnost, kasnije smo otpustili ručnu i krenuli. Imali smo manjak hrabrosti u prvom dijelu, kasnije smo krenuli – rekao je trener bijelih Mišo Krstičević, koji je za nagradu svojim igračima dao slobodno sve do utorka navečer.

Cibalia je bila bezopasna, nezanimljiva, momčad Željka Kopića nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti Hajduku.

- Nismo zaslužili ništa više od ovoga kako smo prošli, to je bilo realno stanje na terenu. Ne zanima me je li bio prvi jedanaesterac, to su priče za malu djecu. Od prve minute osjetio sam da nismo pravi, enigma mi je zbog čega smo ovako izgledali. Puno energije uložio sam u pripremu ove utakmice, ni u snu mi nije bilo da možemo odigrati ovakvu utakmicu. I ako nije bio penal apsolutno me se ne tiče. Ni u jednom segmentu nismo bili momčad. Ako su moji igrači poletjeli zbog dobrih rezultata u posljednje vrijeme, to ću im vrlo brzo izbiti iz glave – iskren je bio Kopić.

Veliki junak Hajdukove pobjede je kapetan Mario Maloča. Nekoliko sati prije utakmice njegov otac Zvone doživio je srčani udar, ali kapetan je smogao snage i odigrao utakmicu. Maločin otac bio je u svom Kijevu gdje mu je naglo pozlilo i hitno je prebačen u kninsku bolnicu. Tamo mu je utvrđen srčani udar i prebačen je u zadarsku bolnicu u kojoj je operiran i stanje mu je stabilno.

Ekskluzivno - utakmice HNL-a uživo možete pratiti na Tportalu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije