Široki Brijeg

Gruđanin osuđen na pet mjeseci zatvora zbog srpske folk pjevačice

Guslar
19.06.2012.
u 09:44

Tomislav Barić zvani Guslar iz Gruda , koji je do sada 99 puta privođen, neće ići u zatvor ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo

Tomislav Barić zvani Guslar iz Gruda jučer je osuđen na pet mjeseci zatvora što se neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo, i to sve zbog lažne dojave o eksplozivnoj napravi za vrijeme prošloljetnog nastupa srpske folk pjevačice Dragane Mirković u posuškom Hard Rock Cafeu. Samo večer ranije je pokraj diskoteke Elephant Bar postavljena eksplozivna naprava koja je uklonjena pred najavljeno gostovanje srpskog folk pjevača Nikole Rokvića, ali se za taj slučaj još traže krivci.

Anonimni pozivi

Kako stoji u kaznenoj prijavi protiv Barića, sporne večeri između 22 i 1 sat, na broj 122 upućena su čak četiri anonimna poziva s prikrivenog broja: - Bomba je u Rocku!, a optuženi je priznao tek jedan poziv. U drugom se spominjala ‘hrvatska emigracija!’, a već nakon što je osvanuo Večernjak s tekstom pod naslovom “Fama o folku u Posušju” i na novinarev broj je stigao famozni poziv: - Iza dojava stoji Hrvatski revolucionarni pokret! Raspitujući se o ovome, bolje upućeniji su skrenuli pozornost upravo na Tomislava Barića Kodru, poznatog i kao Guslar, koji je u posljednjih više od 10 godina privođen na obavijesne razgovore čak 99 puta, koliko je sam zabilježio.

Naime, policijske iskaze je najčešće davao zbog guslarskih politički intoniranih pjesama u kojima je prozivao “sve i svakoga”. Barem računajući na broj privođenja, valjda bi mu “pozavidio” i njegov znameniti susjed, hajduk Andrija Šimić koji je, nakon 33 godine tamnice, umro 5. veljače 1905., i to, koje li slučajnosti, baš na Guslarov datum rođenja prije 32 godine. Kodra je i dva puta osuđivan, prvi put nakon što je javno zapalio službeno vozilo bivšeg načelnika Gruda Dragoslava Galića, osuđen je na tri mjeseca s rokom kušnje od godinu dana.

Poruka ministru

Drugi put prije nekoliko mjeseci na dva mjeseca zatvora, s rokom uvjetne kušnje od godinu dana zbog SMS poruke upućene tadašnjem ministru branitelja Viktoru Kvesiću. Za to je ranije dobio 2 mjeseca zatvora s rokom kušnje od godinu dana pa mu je jučer sve objedinjeno na jedinstvenu kaznu od pola godine uvjeta. On se ne žali, tek navodi da ga je spasila “vjera, ljubav, domovina i Ante Gotovina!”. S druge strane, Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu ovih je dana, uslijed nedostataka dokaza za upućivanje prijetnji Guslaru, odustalo od kaznenog progona nekadašnjeg ministra Kvesića.

Komentara 2

MC
montenegro ct
18:08 20.06.2012.

Pozdrav za zemljaka! Ko normalan moze slusat ova s....a od vristanja srbiajnskih pjevaljki. Sun i kic.

JA
jamanuša
14:23 21.06.2012.

Dragana došla kod " turbo Hrvata" a guslar iz opštine koju im je dao drug tito ili Valter Vais.----- jo kupusa začinjenog fekalijama.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije