PORUKA SUSJEDIMA

Građani BiH i ove godine smetaju na hrvatskim plažama

makarska
VL FOTO
28.07.2011.
u 11:54

Za Ćurkovića su turisti iz BiH, pogotovo oni od Banje Luke do Čitluka, samo kampanjski gosti koji smetaju

Priča o gostima iz Bosne i Hercegovine na plažama Hrvatske koju je prošle godine “otvorila” novinarka HRT-a Dijana Čuljak nazvavši ih zauzimačima plaža ove godine dobiva svoj nastavak. “Bolji je jedan gost koji će dnevno ostaviti 500 eura nego njih desetero koji će ostaviti po 30 eura ili njih nekoliko stotina ili tisuća koji vikendom dolaze iz BiH na jednodnevne izlete… Turizam je na ovaj način u problemima. Radi se o kampanjskim gostima koji smetaju, ali koje se ne može izbjeći i eliminirati...”, ovo je dio teksta koji je objavljen u tjedniku Makarsko primorje.

Ne, tekst nije napisala novinarka Dijana Čuljak. Ovoga puta turisti iz BiH su zasmetali Ivi Ćurkoviću, novinaru i izvršnom uredniku tjednika, a prenosi Tportal. Za Ćurkovića su turisti iz BiH, pogotovo oni od Banje Luke do Čitluka, samo kampanjski gosti koji smetaju, dolaze na jednodnevne izlete u Makarsku, zauzimaju mjesto na plažama, a usto potroše jedva 15 eura, jer “voće kupuju u Bosni, a sendviče donose od kuće”. Usto, turisti iz BiH zagađuju more u “lijepoj njihovoj” jer “mokre u vodi, a WC koriste samo u krajnjoj potrebi”.

Vrli novinar u svom “istraživačkom tekstu” složio se s HTV-ovom novinarkom Dijanom Čuljak pa napisao da gosti iz BiH zauzimaju mjesto na plaži i jedina korist od njih je to što se ponekad istuširaju u Makarskoj i za to plate dvije kune, no nije izostavio spomenuti da je na drugim plažama tuširanje besplatno. Dakle, osim što turisti iz BiH zagađuju hrvatsko more, oni troše i hrvatsku vodu. Zar nije sramotno to što tijekom cijele godine štedite da biste blizu dvije prosječne plaće dali gostoljubivim hrvatskim ugostiteljima i domaćinima? Uz to još besplatno “crpite” vitamin D iz njihova sunca, zauzimate mjesta na plaži, a eventualno platite samo nekoliko kuna za tuširanje. Iz svega ostaje zaključak da bh. mladež stvarno ima razloga stidjeti se što u ugostiteljskim objektima na Makarskoj rivijeri ostavlja novac.

Ključne riječi

Komentara 2

PA
park
12:12 28.07.2011.

Dragim prijateljima i poznanicima iz Makarske želim da se zahvalim na dosadašnjem gostoprimstvu , ali ovo od danas je prevršilo svaku mjeru lošeg ukusa ! Pozivam sve turiste iz Bosne i Hercegovine kako one od 30 eura , pa do onih sa puno debljim novčanikom (koji nije mali broj) da se okrenu drugim destinacijama , kojih nije mali broj . Crna Gora - jeftinija Turska i Grčka - jeftinije i bolji servis Tunis, Egipat i Maroko - gostoprimstvo na najvišem mogućem nivou , pogotovo za turiste iz BiH i Hrvatske

PA
park
13:19 28.07.2011.

Ne znam , možda ovi iz Njemačke , Češke ili Rusije ne pišaju u more ...., ali ja ću sigurno u buduće pišati u neko drugo a ne u naše lijepo Jadransko !?!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?