PRIVREMENA SLOBODA

Glavaš dobio dva dana dopusta. Proveo ih je u Drinovcima

glavas
VL FOTO
28.09.2011.
u 10:14

Osječani su ostali prespavati u Glavaševoj kući u Drinovcima

Branimir Glavaš, zatvorenik u Kazneno-popravnom zavodu u Mostaru, pušten je za vikend na slobodu. I kako drukčije slobodne dane provesti nego proslavom?!

Proslava rođendana

Naime, u rodnome mjestu njegovih roditelja, Drinovcima, u općini Grude, gdje je za samo nekoliko mjeseci sagradio velebnu katnicu, vrh stranke HDSSB i 40-ak bliskih prijatelja priredili su mu veliku proslavu 55. rođendana. Iako je Glavaš naredio da se proslava ne spominje, informacija je procurila u javnost.

- Njegovi prijatelji iz Osijeka došli su u Drinovce autobusom. Malo su se zadržali kod kuće, a onda su otišli na večeru u Tihaljinu. Nakon proslave, neki su ostali spavati u obiteljskoj kući u Drinovcima, neki su spavali u obližnjim motelima u Grudama, kazali su nam mještani Drinovaca. Osim vrha stranke i njegovih bliskih prijatelja iz Osijeka, na proslavi, koja je navodno bila prilično vesela, bila je i Glavaševa rodbina iz Drinovaca.

- Otkako je u zatvoru, nismo ga viđali u Drinovcima. Ovo je prvi put da je došao. Kuća zjapi prazna. Ponekada dođe njegov sin i ljudi iz Osijeka, ali većinom nema nikoga u njoj, kažu nam Drinovčani.

Važne odluke

Od bijega iz Hrvatske Glavaš je živio u Hercegovini. Napravio je kuću u Drinovcima i financirao se, kako je govorio, donacijama dobrih ljudi. Prodao je svoja ratna odličja, a njegov dom je bio i stranačka središnjica HDSSB-a odakle su se donosile sve važne odluke vezane uz stranku. Kuća je neprestano bila puna njegovih prijatelja iz Slavonije, a često ga je posjećivao i sin Filip.

- Uzoran je zatvorenik i zadovoljio je sve uvjete da ga pustimo na dvodnevni dopust. Tijekom godine svi imaju pravo na tjedan dana dopusta, kazao je za 24 sata Tahir Đulić, zamjenik ravnatelja Zavoda u Mostaru.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
13:44 28.09.2011.

Generale Sretan Ti rodjendan!

CL
cleuna
15:45 28.09.2011.

Genarele,sretan rođendan! Izdržite,jer pravda je spora ali dostižna i stići će sve one koji su radili protiv Hrvatskih nacionalnih interesa.

CO
cobra73
18:43 28.09.2011.

Generale, sretan rođendan! Izdržite do kraja dostojanstveno a kad budete vani na slobodi osnujte sa svim osuđenim braniteljima jedan zdrug koji će suditi onima koji su vas lažno optužili i onima koji su pokrali našu napaćenu Hrvatsku.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?