KRIJUMČARENJE

Gastarbajteri su tek bili paravan za šverc cigareta

autocesta
Arhiva VL
14.01.2011.
u 08:16

U autobusima je bilo 15 putnika pa se drži da je novac od prodaje karata služio tek za pokrivanje troškova goriva

Carinska služba njemačke savezne pokrajine Bavarske uhitila je osmeročlanu bandu krijumčara cigareta iz BiH i Srbije. Tom prilikom je, kako se navodi, u akciji bilo 130 pripadnika carine i policije, a zaplijenjeno 1500 boksova s oko 300.000 cigareta. Cigarete su ilegalno dovožene iz BiH i Srbije autobusima kojima su prevoženi građani ove dvije zemlje na radu u Njemačkoj, prije svega pokrajinama Bavarska i Baden-Württemberg.

Uhićene sumnjiče da su u protekla četiri mjeseca ilegalno uvezli više od 3,5 mili. cigareta i da su njemačku carinsku službu time oštetili za najmanje 500.000 eura. Boksovi cigareta nabavljani su po cijeni od 10 eura, a u Njemačkoj prodavani za 25 eura. Navedeno je i da su autobusi koji su korišteni za krijumčarenje bili “profesionalno preuređeni” pa su u krov vozila bili ugrađeni mehanizmi koji omogućuju brzi utovar i istovar cigareta.

U autobusima u kojima su članovi bande uhvaćeni bilo je samo 15 putnika pa se drži da je novac od prodaje karata služio tek za pokrivanje troškova goriva, dok je glavni posao prijevoznika zapravo bio šverc cigareta. Uhićeni su u dobi između 22 i 57 godina i svi su podrijetlom iz Hercegovine i Srbije. Za cigarete su imali “stalne kupce” u mjestima na jugu Njemačke, o kojima policija tek nastoji doznati pojedinosti.

Ključne riječi

Komentara 3

KI
kitikat
10:15 14.01.2011.

Svi iz Hercegovine??????

OB
-obrisani-
12:30 14.01.2011.

Iz Hercegovine i Srbije... Pa tko kaze da se ne moze skupa?!

DZ
dzalic
11:39 15.01.2011.

kada je nesto u negativnom kontekstu onda se ljudi ppokazuju da su Hercegovci srbi a kada je Hercegovac pozitivan onda je Hrvat ,Pa se kaže Hrvatski pisac Fadil hadjic - Ime fadil nam govori da nemože biti hrvat nego Bosanac musliman -hrvatski tenisaci Ljubicic Cilic nisu hrvatski nego bosanski i hercegovacki itd itd Dakle vijest se prenosi tako da je netko tko ima ime i prezime otudjio to i to i tu je vijesti kraj ,a ne prebrojavanje njihovih krvni zrnaca I na kraju tko je Polancec sanader Mravak itd itd. Sad sam ja isti kao i vi.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije