Derbi

Garmaz: Borbenošću do dobrog rezultata

Utakmica
09.11.2012.
u 10:51

I pored lošeg starta trener Zrinjskog vidi priliku protiv objektivno jače Čapljine. “Borbenošću ćemo nadomjestiti nedostatke”, ističe Filip Garmaz

Danas se u Mostaru u okviru VII. kola rukometne Premijer lige BiH sastaju HMRK Zrinjski i HRK Čapljina. Dok Mostarcima ove sezone nikako ne cvatu ruže, Čapljinci se ipak sigurno drže u gornjem dijelu premijerligaške ljestvice. Trenutačna četvrta pozicija, s jednom pobjedom manje od drugoplasirane Krivaje i trećeplasiranog Čelika nikako nije slučajnost, u Čapljini se već godinama kvalitetno i organizirano radi, i to se po rezultatima odlično vidi.

Bez bijele zastave


Što se tiče mostarskog Zrinjskog, i pored lošeg starta i samo jedne pobjede i to protiv protiv sastava Dervente (32:29), trener mostaraca Filip Garmaz u susretu s Čapljinom vidi šansu za Plemiće. - Čapljina je jedna veoma kvalitetna momčad. Oni su, mora se priznati, favorit u ovome susretu. Ipak, ne vješamo bijelu zastavu. Imamo mladu momčad i nastojat ćemo našom mladošću, borbenošću, ali prije svega kvalitetnom obranom nadomjestiti neke nedostatke. Siguran sam da će moji momci dati sve od sebe, a kad je tako, onda je i povoljan rezultat za nas dostižan - kazao je u izjavi za Večernji list BiH trener HMRK Zrinjski Filip Garmaz.

Trener Mostaraca ističe kako je upoznat s kvalitetom današnjeg protivnika, i istodobno ističe da to nije nikakva slučajnost. - Gledao sam čapljinske rukometaše, primjerice kad su igrali protiv Gradačca. Oni već godinama sustavno ulažu u svoj klub i to se sada poklopilo te imaju izvrsnu ekipu. Bit će teško ali, ponavljam, vjerujem da možemo do dobrog rezultata - optimističan je Garmaz.

Iskustvo najveći problem

HMRK Zrinjski je ostao bez velikog broja igrača u odnosu na prošlu sezonu. Otišlo je čak 11 igrača. Ipak, mjesta za žalovanje nema.

-Situacija je takva kakva jeste. Izgubili smo 11 igrača, praktički smo ostali na kadetima koji jesu nadareni, ali ipak Premijer liga BiH u rukometu je jedno ozbiljno natjecanje koje traži potpuni angažman svakog pojedinca. Pored ovoga kadra, da imamo samo još dva kvalitetna beka, jamčim da bi bili minimalno u sredini ljestvice. Jer naš najveći problem i jeste iskustvo kojeg ovi momci nemaju, te su samim tim i nedorasli za ovakvo natjecanje, bez obzira na njihov talenat koji je neosporan - istaknuo je Garmaz.
Na kraju, današnji meč između HMRK Zrinjski i HRK Čapljina je pravi hercegovački derbi, te se očekuje i dobar odziv gledatelja. - Ima interesa, tako je uvijek kada igramo protiv naših rivala iz Čapljine. I ovim putem pozivam gledatelje da nas dođu bodriti u što većem broju, a ono što mi jamčimo je borba do posljednjeg sučeva zvižduka - za kraj je kazao trener mostarskog Zrinjskog Filip Garmaz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije