IZBJEGLICE

Gadaffijeva supruga i kći prebjegle u Tunis kao dio libijske delegacije

libija (1)
VL
19.05.2011.
u 09:09

Prema tvrdnjama tuniške sigurnosne službe, prije nekoliko dana prešle su u Tunis i trenutno su smještene u izbjegličkom centru u Djerbi

Safiya Gaddafi, supruga pukovnika Gadaffija, i njihova kći Aisha napustile su Libiju. Prema tvrdnjama tuniške sigurnosne službe, prije nekoliko dana prešle su u Tunis kao dio libijske delegacije i trenutno su smještene u izbjegličkom centru u Djerbi.

Njihov odlazak veliki je udarac za Gadaffijev vojni režim ionako uzdrman dezerterstvom ministra za naftu, Shukria Ghanema, koji je prebjegao u utorak.

Desetci visokopozicioniranih pukovnikovih službenika, uključujući ministre i ambasadore, napustili su zemlju od početka pobune. Gadaffija su čak napustili i najvjerniji podanici, ministar unutarnjih poslova Abdel-Fatah Younes al-Obeidi te bivši ministar vanjskih poslova i UN-ov ambasador, koji je s Gadaffijem bio desetljećima, Ali Abdussalam el-Treki. Ipak najveće razočarenje za Gadaffijev režim je odlazak bivšeg ministra pravosuđa, Mustafe Abdul-Jalilija koji je postao predsjednik pobunjeničkog Nacionalnog tranzicijskog vijeća.

Arapski mediji još u utorak izvještavali su kako je i Gadaffijev najstariji sin, Muhammed Muammar Gaddafi, napustio Libiju pod izlikom neophodnog "zdravstvenog liječenja" i smjestio se, kao i Safiya i Aisha Gadaffi, u Tunisu.

Inače, Safiya Gadaffi, pukovnikova druga žena pratila je do sada svog supruga u stopu. S njim je bila i kada je 30. travnja raketirana kuća u kojoj je poginuo Gadaffijev najmlađi sin Saif al-Arab.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije