Okončana kriza

Fukušima dobila struju. Nema opasnosti od radijacije

\'fukushima\'
20.03.2013.
u 08:57

Opasnost još nije potpuno nestala obzirom da je nestankom struje došlo do prekida povezanosti s glavnim komandim pločama te su neki radovi uslijed saniranja nastalih problema improvizirani u vrijeme najjače nuklearne krize.

U nuklearnoj elektrani Fukušima  mogu odahnuti. Nakon što je postrojenje bilo bez struje više od 30 sati, a samim time i bez sustava za hlađenje, opskrba električnom energijom ponovno je uspostavljena, potvrdili su iz tamošnje elektroenergetske tvrtke TEPC-o, a prenosi New York Times. No, opasnost još nije potpuno nestala obzirom da je nestankom struje došlo do prekida povezanosti s glavnim komandim pločama te su neki radovi uslijed saniranja nastalih problema improvizirani u vrijeme najjače nuklearne krize.    

Bez električne energije nisu se mogli hladiti bazeni u kojima se nalazio radioaktivni otpad, a čija temperatura ne smije prijeći sigurnosnih 65 stupnjeva Celzija.

U tijeku je istraga o uzrocima nestanka električne energije u Fukushimi, a sumnja se da je do incidenta moglo doći zbog neispravnog prekidača za struju, priopćili su iz TEPCO-a.

>>Fukušima: Nestalo struje za hlađenje radioaktivnog otpada

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije