franjevci

Franjevci: Pravo na rad jedno je od osnovnih ljudskih prava

referendum
PIXSELL
21.06.2010.
u 12:12

Javnost treba biti upoznata s detaljima prijedloga izmjena Zakona o radu i odlučiti je li to sve na stvarnu dobrobit čovjeka., stoji u priopćenju.

Pravo na rad jedno je od osnovnih ljudskih prava, stoga podržavamo poziv Sindikata da se održi referendum po pitanju izmjena Zakona o radu, kažu u Franjevačkom svjetovnom redu.

Prvi korak mora poduzeti Vlada i istražiti jesu li nešto propustili učiniti prije poduzimanja ovakvih neprihvatljivih mjera, ističu. Javnost treba biti upoznata s detaljima prijedloga izmjena Zakona o radu i odlučiti je li to sve na stvarnu dobrobit čovjeka. Bilo bi opasno donijeti odluke koje će dugoročno ugroziti prava radnika pa je potrebno omogućiti potpuniju informaciju koja bi vodila pravednom rješenju, kaže se u priopćenju. 

Poučeni dosadašnjim iskustvom da se rješenja problema traže pritiskom i na štetu malog čovjeka, radnika, smatraju da se nijedno pitanje ne može rješavati na brzinu i, u pravilu, nedovoljno razjašnjenim odlukama. Iz Franjevačkog svjetovnog reda upozoravaju da se na taj se način "želi rješavati i tekuća ekonomska kriza ili prikazati kao rješenje nauštrb radničkih prava, kao što je primjerice oduzimanje slobodne nedjelje".

Rad je trajna vrijednost o kojoj ovisi prosperitet obitelji, zajednice i države i zato ga je potrebno prikladno poštivati i zaštititi od izvrtanja njegove svrhe u samo ono što bezuvjetno donosi profit, koji je uvijek pojedinačna, a ne zajednička dobit, zaključuju u Franjevačkom svjetovnom redu. 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

ST
standup
18:45 21.06.2010.

Ghandinho,..podigni i pogledaj pod \"sruséni\"-stand...-:))

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?