IMAJU ARGUMENTE

Francuzi će se žaliti Fifi zbog statusa ne-nositelja

Franck Ribery
DPA/Pixsell
14.10.2013.
u 13:20

Žalba Francuza temeljit će se na tome da njihova reprezentacija zbog manje kvalifikacijskih utakmica od ostalih momčadi nije mogla sakupiti dovoljno bodova te je zbog toga izgubila status nositelja

Francuzi se ne mogu pomiriti s činjenicom da će u ždrijebu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu biti u statusu ne-nositelja te će zbog toga njihov savez uputiti žalbu Fifi.

Francuska je trenutno na 25. mjestu Fifine ljestvice te će gotovo sigurno u dodatnim kvalifikacijama dobiti bolje rangiranog protivnika, a među potencijalnim suparnicima je i Hrvatska.

Žalba Francuza temeljit će se na tome da njihova reprezentacija zbog manje kvalifikacijskih utakmica od ostalih momčadi nije mogla sakupiti dovoljno bodova te je zbog toga izgubila status nositelja. Naime, 'trikolori' su smještenu u skupinu I, jedinu u kojoj je samo pet reprezentacija.

Francuzi su odigrali dvije kvalifikacijske utakmice manje od ostalih. Umjesto toga odigrali su dvije prijateljske utakmice koje nose puno manje bodova.

Fifa vrlo vjerojatno neće uvažiti žalbu Francuza pa su im potencijalni protivnici u utakmicama dodatnih kvalifikacija koje će se igrati 15. i 19. studenog, kako sada stvari stoje, Hrvatska, Portugal, Švedska ili Grčka.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije