Superžene iz izbora za uzoritu seosku ženu ne mogu biti uzor

Komentari 114

LI
livoguza2
13:49 07.10.2016.

"Livoguza2, da kupujete novine ne biste se zabavljali s tangama neke mladenke. Taj je prilog u ozbiljnim novinama nepoznanica, ali na besplatnim portalim se klika. I te koliko."______________Ciglerru! Želite li ovom opomenom reći da su tiskani mediji namijenjeni razumnim ljudima,, a portali onomu Vašem čitatelju koji je usvojio gradivo portala i robinzonovski spoznao da su upravo žene koje veličaju portali uzorite. Ajme njemu! Ne gine mu starost koju proživljavaju Robinzon i Vito. A takvu ne bih poželio ni najvećemu neprijatelju. Ako Vaš čitatelj pročita Robinzonov komentar objavljen danas u 11:40, moguće shvati kako bezglavo bauljaju likovi koji izdaju žene koje skrbe o osmero djece. Uzorite. Koji umjesto uzora u brižnoj majci, uzor pronađu u ratnim zločincima. Lp.

VL
JL
Jura.Luzer
16:03 06.10.2016.

Gospođo Ružice "Večernjakov je čitatelj stekao sliku koja bitno odudara od poruke iz naziva izbora " .............. Aha ........... Džabalebarošima je navek smetala promocija rada.

VL
LI
livoguza2
13:54 07.10.2016.

"URAAAAA!!!!!!"_____________Odakle si, Pustolove, krenuo u juriš. Iz Brezovice, Srba ili FF-a? Je li na čelu tvoje postrojbe Mesić, Manolić, Milanović, Mirt, Kapović ili te vodi mlađahni Pernar. A tko ti viče "Pustolove, pazi metak!"? Lp.

VL
LI
livoguza2
19:39 07.10.2016.

Robinzon07.10.2016 u 14:55h_____________Ja u klin, ti u ploču; ja u kupe, ti u špade. Tebi smeta odlazak hrvatskih vojnika na ruski front, a ne smetaju španjolski borci. Nu, ja nisam zborio ni o jednima, ni o drugima, nego o zločinima na Križnom putu. Tebe izgleda punac uvjerio da su svi putnici toga puta bili do zuba naoružani i da su stradali u ratnom okršaju. Onda ih njegovi jarani pokupili po bojišnici i zakopali gdje je bilo najzgodnije. Onda uzeli lopate, punili mješalica i zabetonirali jame i rovove. Meni rekoše da su najžešći bili malodobni jurišnici , a potom starice i starci. Nego, jesi li igdje u tekstu Ženevskih konvencija pročitao kako treba tretirati ranjenike, zarobljenike, djecu, žene, starice, starce? Bit će se tako prema njima odnosila i "slavna" Titova armija na ovčari i diljem Hrvatske u Domovinskom ratu. Kad već srljaš mimo teme, čitaj i uživaj. Lp.

VL
LI
livoguza2
10:20 07.10.2016.

"Kome ta žena može i smije biti uzor? ______________ Očito hdz poklonicima._________ Otiđite u crkvu na Jarunu, sve žene "matice", pretežno iz susjedne države, s više ili manje potomstva zadojenog pljačkaškom organizacijom. kao da uđeš među štovatelje ideopoklonike gdje ne smiješ ništa drugo pomisliti osim "tvoj bog je hdz" i nema drugih bogova osim hdz - a _________" Kad netko reče da Udba i dalje ne nadzire hrvatski narod, posebice Crkvu i vjernike. Ovaj Vitin komentar dokazuje da je Vito vrlo aktivan. Ima posla preko glave. Njegove uši i kamera su uvijek napereni. Koliko ja znam čitati, a znam, Vito u crkvu na Jarunu nije došao u zajedništvu s grješnicima slaviti Boga, nego izrađivati psihoanalizu nazočnih vjernika. I javno ju objaviti na blogu ugledne Večernjakove blogerice. Lp.

VL
JL
Jura.Luzer
10:12 07.10.2016.

livoguza2 "Narod bi rekao da ste obojica puno pametniji kad šutite." ........ Je ...... dokazali jutros.

VL
LI
livoguza2
19:16 08.10.2016.

Robinzon08.10.2016 u 15:59h_______________Pustolov je, zbog činjenice da danas slavimo Dan neovisnosti Republike Hrvatske, skroz izbezumljen. Vrtoglavo se vrti kao odvezan napuhan balon pušten u zrak. Takav mora mlitav pasti na tlo, upravo kako je pala mlitava njegova Juga. Moram priznati da se veselim njihovoj mlitavosti i padu. Veli jadan da ne znam odgovoriti na ovo njegovo pitanje: "Konačno, koliko se je uzorita žena odmakla od lokalnih shvaćanja vrijednosti života.----To je ona poveznica sa pitanjima koje sam postavio ljevoguzom, a na koje nezna ili se boji odgovoriti." A ja se o tomu jasno izjasnio u prethodnom komentaru napisavši: " Dok su meni vrline žene opisane u Ružičinu tekstu garancija da je svaka žena koja ih posjeduje uzorita," A Ružica napisala ovako: " Iz reportaža o seoskim ženama, uz neke specifičnosti kojima se one bave, doznajemo da su udane, majke (od dvoje do petero djece), sve odreda jako, jako marljive, bave se poljoprivredom, čuvaju tradiciju, briga o obitelji im je na prvom mjestu, u svojoj su sredini društveno angažirane..." Što slijedi iza trotočja u njezinu tekstu, ne znam, ali uz ovo ne ide što sam napisao o uzoritoj kakvu zamišlja njezin čitatelj. Dakako, uopće ne sumnjam da bi Robinzon uzoritu opisao ističući "vrline" svoje Zagorke. Bojim se da nikada ona ne će biti za svoju uzoritost nagrađena. U Robinzonovoj bi Jugoslaviji mogla dobiti takvu nagradu. Zbog svjetonazora. I obiteljske tradicije. Lp.

VL
JL
Jura.Luzer
13:28 07.10.2016.

Gospođo Ružice " Priznali su da su zaboravili taj pogrešni podatak, koji je bio točan pretkraj utakmice," ............. Bormeš ....... prejudicirali ..... ...... Oče to oče ... ne samo "Sportaši"............. nego i "Političari".

VL
LI
livoguza2
19:29 08.10.2016.

Robinzon "Ustaše pobjedili? Nisu još! " ..........Pustolove! Ja sam 1991. dragovoljno ustao protiv Jugoslavije kao tamnice hrvatskog naroda i njezina zločinačkog komunističkog sustava. Pod odorom hrvatskog vojnika dao sam skromni doprinos osamostaljenju Hrvatske. Koliko se ja razumijem u činjenice, Titova Jugoslavija i komunistički sustav su pali i na njihovoj lešini stvorena je neovisna država Hrvatska s imenom Republika Hrvatska. Hoćeš li me ti ili tvoje šogorice nazivati ustanikom ili ustašom, Bogu i meni svejedno. Meni je jedino važno da smo pobijedili udružene snage Titove JNA i kraljevih velikosrba. Tvoja je sreća što danas ne cmizdriš sam. I Pupovac plače množeći žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata do apsurda. Čim vam se pruži prigoda, zaplačite i u Zrinu. Tamo vam makar ne će biti teško izabrati uzoritu ženu. Jer tamo nikoga nema. LP.

VL
JL
Jura.Luzer
16:10 06.10.2016.

Gospođo Ružice "Sigurno je da svaka od predstavljenih žena zavređuje divljenje, ali ono u novinarskim prilozima mora biti intonirano tako da ne izaziva kontraefekt. " .............. Kontraefekat kod koga???? ......... Da taj Vaš čitatelj ima oči u glavi onda bi videl da i na selu i v gradu žene ....... ne rade 15 sati dnevno ..... nego rade 16 i više sati dnevno. ......... Trgovkinja v dučanu nakon kaj je celi dan pretovarala tone i tone robe na blagajni šoping centra dojde doma i postaje ...... kuharica, spremačica, pralja, bankar, odgojiteljica, psiholog, ..... itd,itd,itd. ....... A vaš čitatelj misli da sve sede kod frizera......... i štrajkaju ispred filozofskog fakulteta.

VL
LI
livoguza2
10:56 07.10.2016.

Slučajno sam jutros na Večernjakovu portalu nabasao na uzoritu kakvu priželjkuje Večernjakov čitatelj. Večernjak se godinama trudi neke domaće cure koje su još "uzoritije" od ove mladenke promicati kao uzore seljankama i malograđankama. Čitaj, gledaj i "uživaj" u uzoritosti ovdje:: NAJBOLJI PRVI PLES IKADA Rasturila je... Ovaj prvi ples mladenke u tangama na vjenčanju morate vidjeti. Kraj naslova "morate vidjeti" shvatite kao zapovijed koju morate izvršiti, a onda se žaliti. Tako je bilo u JNA i tako hoće Jakovina i Markovina. Najprije strijeljati, a za suđenje ima vremena beskonačno. Lp.

VL
VI
Vito
07:24 07.10.2016.

Paradoks _________ Zabranjeno kopirati pa prepisujem ::::::::::: objavljeno 6.10.2016. - 14:08 piše ivan hristić Zašto novinari šute o otkazu Smiljani Škugor ::::::::::::: Zašto novinari ne dopuštaju komentare čitatelja na tu temu???? ______ Zašto uopće naslov s takvim sadržajom, kad čitatelji ne smiju taj sadržaj pročitati??? _______ Akao novinari se žele "približiti" čitateljima. _____________ Odličan način "približavanja" - plati pa čitaj. __________ Demokracija na visini pet kuna. ____________ I onda vi nama ovdje napišete temu: Superžene iz izbora za uzoritu seosku ženu ne mogu biti uzor _________________ A mogu li novinari biti novinari kad zabranjuju čitanje svojih novinarisku uradaka???

VL
DO
doktorica
18:35 06.10.2016.

da li te uzorne hrvatske žene imaju i uzorne muževe,pa su zato tako uzorne jer iza njih stoje muževi?!O tome ni riječi.

VL
Robinzon
12:14 06.10.2016.

Točno je da se nabrajanjem poslova koje žena na selu obavlja ne dobija prava slika života žene na selu.Kada bi nabrojili sva zadovoljstva koje si omogući seoska žena i to bojavili bez vremenskog okvira, stekao bi se dojam d žena na selu isključivo uživa i radi samo ono što joj te užitke stvara.Normalna, dakle emancipirana žena na selu ne razlikuje se puno od žene u gradu.Rekao bih da seoska žena radi i živi u jednom normalnijem ritmu od gradske žene.Pogledajmo samo koliko vremena seoska žena posvećuje djeci ,sebi i mužu.Čak što više, seoska žena svoje obaveze prihvaća kao nešto normalno i sinhronizirano s obavezama muža, odnosno, da je život žene na selu harmoničniji od žene u urbanoj sredini.

VL
LI
livoguza2
10:47 07.10.2016.

Robinzon07.10.2016 u 07:45h_________________Čovjek se mora zavaditi s općeljudskim moralom i zdravom pameti da bi napisao ovako besraman komentar. Moralan i pametan čitatelj moga komentara u kojemu sam spomenuo žalosno pokvarene mlade sveučilišne profesore Jakovinu i Markovinu vrlo lako će opaziti da sam ih pridružio intelektualki i mladoj doktorici koja razmišlja na nivou trogodišnjeg djeteta, upravo kao i oni, i da postavlja nesuvisla pitanja na koja očekuje isto tako nesuvisle odgovore. Jer, iza uspješne i uzorne udovice, kakve su bile i majke književnika koje sam spomenuo, ne može stajati mrtav suprug. Da je ovo mjesto (jedino za Vitu uvijek je) na kojemu se raspravlja o Jakovini i Markovini, bez problema bih dokazao njihovu sirovost i surovost. Ti si, Pustolove, zoran primjer kako nevaljalo i zločesto dijete može majci koja je rodila osmero djece i žrtvovala se svojski za njih spriječiti da osvoji čast uzorne žene. Tvoj je brat živi svjedok da vas je sve odgajala oslanjajući se na Bibliju. A ti si pljuvač na njezino i bratovo omiljeno štivo jer si zaostao na njezinu početku ushićen što je Kain ubio brata Abela. Kad se tomu doda punčev odgoj, onda nije čudo što staješ uz bok Jakovini i Markovini koji na vrlo kontroverzan način brane Tita i komunističke zločine poslije Drugog svjetskog rata. Samo njihov moral i um mogu priznati da su svi ubijeni bez suda, ali da treba uzeti u obzir da je među njima bilo i onih koji su zaslužili smrt. Moguće ti znaš kako tako obrazovani i umni ljudi nisu nikada čuli za onu da je bolje osloboditi stotinu krivaca nego ubiti jednog nevinog. A oni podupiru i ubojstvo male i nevine djece samo da nijedan krivac ne bi umakao. Da ste vas trojica ikada pročitali Bibliju, znali bi makar dvije stvari: da je zapovijed Božja Ne ubij! i da je ovako kao vi razmišljao i Herod kad je zapovjedio ubiti nevinu djecu kako mu Isus ne bi umakao. A ipak mu umakao. Jer ni on ni vas trojica ne možete ubiti Istinu ni istinu. Na vašu žalost, kosti kao dokaz uskrsnuća istine i smrti komunističkih laži i srpskih mitova, svakodnevno izviru iz jama, rudarskih rovova i masovnih grobnica. Bože, koliko li je uzornih žena među njima. Lp.

VL
LI
livoguza2
14:12 06.10.2016.

Bilo bi dobro da Vaš čitatelj opiše ženu koja bi po njemu mogla i smjela biti uzor drugim ženama. Baš bih volio upoznati njegovu uzor ženu! Vaš čitatelj nikada ne će shvatiti koliki užitak i uživanje može biti žrtvovanje za druge. Njegov problem. Osobno nikad ne vidim roba u onoj osobi koja se dragovoljno žrtvuje za druge. Meni su takve osobe uistinu pravi uzori. Uostalom, mnogi su svjetski i hrvatski pjesnici ovjekovječili takve žene u svojim književnim djelima. Iz toga se da zaključiti da Vaš čitatelj rijetko drži knjigu u ruci i da čita samo novine u kojima se promiče nemoral žene kao najveća vrijednost. Blago njemu s njima! Lp.

VL
VI
Vito
07:55 07.10.2016.

Novinari katkada čak i nesvjesno pretjeruju; .... neznanja. __________ A kad napišem da su novinari neobrazovani i neuki, onda se svi bunite i galamite da vrijeđam novinare. __________ Stalno to pišem, no to vi tek sada počinjete shvaćati. ________ Bolje ikad nego nikad

VL
LI
livoguza2
10:58 07.10.2016.

"livoguza2 "Narod bi rekao da ste obojica puno pametniji kad šutite." ........ Je ...... dokazali jutros."____________A meni su jutros, Jura, dokazali da sam krivo sudio i da su dalebu i kad bi šutjeli. Lp.

VL
JL
Jura.Luzer
13:36 07.10.2016.

Gospođo Ružice "Taj je prilog u ozbiljnim novinama nepoznanica" ........... Bormeš ......... samokritično. ..........PS ....To je samo još jen dodatni razlog za održavanje Plenuma za smenu Glavnog urednika ....... koji od Večernjakovog portala ......... dopušta delati ....... to kaj delaju.

VL
JL
Jura.Luzer
19:31 08.10.2016.

Robinzon "Bljuzer, ljupaš gljuposti" ............ Tak je . ........... Svaku tvoju glupost ..... lupim istinom.

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.