Novinari nisu prvi čuvari državne tajne
Komentari 196
O kakvim državnim i vojnim tajnama govorite, gospodo? U Hrvatskoj tih čudovišta nema otkad je na Pantovčak banuo Stipica vicaroš. Otvorio lola sve Tuđmanove pismohrane i dovodio ekskurzije stranih, posebice engleskih obavještajaca i novinara da se nauživaju ljepote. I tvrdio da tamo piše i ono što pisalo nije. A što pisalo nije, htjela napisati "državnica" Jaca, stručnjakinja za topničke dnevnike. A vi ovdje udarate po Ivanki Tomi i nekakvom zloglasnom DUUDI. I po nekakvom tunelu i zahrđalom liftu koje Vito vidi čim ugugla Zagreb. A vidi i tunele kojima je Pavelić odlazio na savske plaže. Ovom DUUDI treba dati nagradu što je upozorio javnost i Predsjednicu kuda joj se mogu uvući urotnici. Lp.
Državna se tajna vrlo često odnosi na sadržaje o kojima, u principu, javnost ima pravo znati. Nasuprot tome, javnost nema nikakva prava znati sadržaj privatnoga dopisivanja, pa je novinsko i televizijsko objavljivanje SMS-ova s intimnim porukama povreda najveće vrijednosti demokracijeije a to je privatnost osobe. Proglasi li se svako odavanje državne tajne povredom pravnoga poretka težom od povrede privatnosti osobe, onda to nije demokracija nego totalitarizam.Kod nas uglavnom koriste instituciju državne tajne pojedinci za svoje interese.Kakove mi imamo tajne,kad smo mala i siromašna država opterećena nezaposlenošću gdje je odnos radnika prema umirovljenicima 1:1?!
Citatelj kojem je zasmetalo odavanje takozvane državne tajne o postojanju tunela ispod vile u Visokoj mora znati da ako netko želi ugroziti primjerice predsjednika države za tu tajnu vec zna. Ne samo za tu nego i za mnoge druge a što se tice tunela bilo bi stvarno smiješno ocekivati da politicari ispod svojih odaja nemaju tajne prolaze i tunele kojima mogu kidnuti pred nekom ugrozom. Pod državne tajne se odavno stavljaju svakakve gluparije ili grijesi pojedinih mocnika. Sjetimo se samo navodnog lažiranja nogometnog prvenstva i progona pokojnog Pukanica jer je otkrio državnu tajnu.
Šteta što Zagorka nije živa, možda bi joj ova komedija s Visokom bila dobar povod za roman koji bi se mogao zvati "Tajne tunela u ulici Visokoj" ili "Tajne gornjogradskog podzemlja" ....
"Iz SDP-a svoje ćeraju, a iz HDZ-a odlaze sami.Ima li i tu kakve tajne?"____________Je! Moguće je netko u HDZ-u posuo tamjan po žeravici. Ja načuo da se u SDP i ne vraćaju. "Smrdi, smrdi, užasno smrdi!" Lp.
možda je državna tajna koliko nas košta pristup EU iako se ne provode europski zakoni nego samo deklarativno,koliko nas košta glomazni birokratski aparat,koliko nas koštaju kojekakve udruge,agencije(a trebale bi biti volonterske)koliko nas koštaju uhljebljenici isl.Možda je državna tajna kako umirovljenik može preživjeti sa bijedom od mirovine ,a radnik na minimalcu,a tek nezaposleni i da svi ne obole od PTSP-a?!
Zaklela se zemlja raju da se tajne sve doznaju.Jakih li tajni za tunel i lift.Meni je tajna jel taj lift radi i tko ga održava, a ne da lift postoji.Jačami je i tajna o broju naših migova.Za mene je tajna u kakvom su stanju.Sve se tajne doznaju osim Tajne vjere.Ona stalno mora biti tajna, jer bez te tajne se ne može manipulirati vjernicima.Samo Crkva ima sposobnost podučavati o istini služeći se tajnom.-------Za mene je i tajna kako se izračunava cijena goriva.Baš bi volio vidjeti novinara koji je u stanju otkriti tu tajnu.Najvećom državnom tajnom ipak smatram datum kada će se obistiniti predsjedničino obećanje o Hrvatskoj kao jednoj od najrazvijenih zemalja Europe.
ču jovo "da se već jednom odluče kud bi sa umjetničkim djelima sa Pantovčaka?" ................... Kak da se odluče ? ....... Pa odlučeno je! ........... Ubetonirali ga buju......... v temelje spomenika palim jugonostalgičarima .... ispred zgrade HRTja.
Jovo(ču)! A što bih ja imao objasniti gđi. Predsjednici ono što su na vrijeme shvatili njezin nono i nona i odrekli se učinjenih zločina nad narodom čiju su slobodu branili? Ono što je naučeno ne treba ponavljati. A tebi jeje i tako ponavljati uzalud. Tebi čovjek može pomoći jedino da ti postavi koju rolu toaletnog papira dok se držiš za kljunove opanaka. Ili da ti prihvati šajkaču da ne upadne u .....Lp.
"_________ S pravom nam je jedan skladatelj slogana skladao slogan: Hrvatska, mala zemlja za veliki odmor ___________ " Vito! Ovih se dana pojavio "genijalan" novi slogan na koji bi turisti navalili kao muha na vnogo. U zemlji koja svakodnevno izumire, u kojoj se duplo manje rađa nego umire, skladatelj izvalio ovako: "Hrvatska zemlja života". Jedino je tajna tko je autor ove umotvorine i koliku će cijenu narod za nju platiti. Ali, imamo mi Ivanku Tomu koja će tajnu objaviti. Dopuste li joj gazde. Lp.
Guže... niš' ti nećeš objašnjavati svojoj Predsjednici. K'o i dosad, javno ćeš joj se ulizivati i dodvoravati, a iza leđa tražiti nekog "svog" da uleti na njeno mjesto. Jer ti je ona tek "rezervna opcija"... čista računica. Pazi, ničega ideološkogkog nemaš sa njom, a kulturološkog još manje, i neminovno je da će je takvi prvom prilikom baciti u kaljužu.
Vito! Vidim da si zbunjen i da čezneš za svjetlom. Ako se ne ćeš ljutiti, ja ću ti pomoći osvijetliti te. U glavi vodu imaš. Sada na vodu nalij ulja. Možeš i sojina. Potom na ulje stavi plovak. U plovak stavi lumin. Uzmi šibice i zapali lumin. Ne boj se ne ćeš izgorjeti. A da požar i nastane, dovoljno ti je zavrtjeti glavom i voda će ugasiti vatru. Tako prosvijetljen možeš sjediti cijeli dan na ulici u Varšavskoj i prosvjedovati nenajavljeno protiv Horvatinčića. I rušiti ustavno-pravni poredak Zorana Ercega, sigurnog splitskog bombaša i nesigurnog invalida DR-a. Lp.
- barem neka korist od takvih koji zapaljenu svijeću čuvaju u ulju-"________Vito. Opet ti se voda zaljuljala. Ne čuva se svijeća u ulju, nego ulje u svijeći. Što je korist kad ti nemaš ni svijeću. Lp.
On se objavio, umro na križu, uskrsnuo i opet će doći, a tajna je jer nitko ne zna kada. Pametan čovje svijeću ne ostavlja bez ulja. A vodenoglavi ga nemaju u što uliti. Lp.
Jura, a kak ja tebi da objasnim.Eto i ti imaš organ za razmišljanje, ali ti je neispravan>Tu istinu skrivaš ko zmija noge i to se zove TAJNA.Tak da razlikuješ pojam nije u funkciji i ispravnost.Za razliku, tvoj pajdo iz tamo nekog kamenjara uopće nema taj organ.On kaže da razmišlja prazninom u glavi, a to je TAJNA.Pokušava objasniti Tajnu vjere,pa ako je to objašnjenje tajne, onda tajna ne postoji.Postoji nešto što se zove Zbrka u glavi, a to imate obadvojica, što nije nikakva tajna.
Jovo(ču)! Moguće bi bilo najbolje rješenje da umjetnik resetira svoje djelo tako da mu zakrvavi oči i tako pošalje poruku da je predmet ovog umjetničkog djela krvnik. Lp.
Jura, ak nekaj nije u funkciji (ne koristi se) ne znači da je neispravno.I važno mi je znati koji Jura to održava, da ga potplatim pa da preturpija nešto što je važno za ispravnost lifta, pa kada netko pokuša tajno ući k predsjednici da pljusne ravno u pakao.
Danas je u vizitaciju moje župe došao nadbiskup msgr. Marin Barišić i u župnoj crkvi, prepunoj vjernika, održao svečanu sv. misu. Za vrijeme propovijedi naperio sam uši kao Robinzon na balkonu i u jednom trenutku se sjetio križa na grudima naše Predsjednice. Robinzonu i Mesiću križ simbolizira stravičnu smrt pa misle da mu nije mjesto ni u školi ni na Predsjedničinim grudima. A moj nadbiskup upozorio svoje stado da je križ simbol ljubavi. Pomislih u sebi: znači, upravo mu je mjesto na grudima žene majke. Lp.
livoguza227.02.2015 u 11:23h --- tvrdnju izrekla osoba koja ne razlikuje vnogo od palačinke. __________ Vidiš, tako se lakše uklapaš, jer te nitko ne prepoznaje kao palačinku
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Dugo nisam bacio oko na ove stranice pa pomislih da bi bilo zgodno vidjeti kako me danas zastupa"zastupnica čitatelja".Bože sačuvaj.Nikada više.