Intervju

FBiH treba reformu bez diskriminacije naroda

Igor Radojičić
07.02.2013.
u 09:23

O ustavnim promjenama, položaju Srba, udaru na SNSD...

Sukobi unutar SNSD-a, novac koji je stigao izvana za rušenje Dodika, oporba ruši Dodika... dio je medijske kampanje koji se vodi vezano uz političke turbulencije u Banjoj Luci posljednjih dana. Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić za Večernji list tvrdi da nema sukoba u SNSD-u, ali da postoji smišljeni plan pokušaja rušenja SNSD-a.

Nedavno ste imali sastanak užeg vodstva. Je li stanje u SNSD-u alarmantno i jesu li vjerodostojne informacije o pokušaju rušenja stranke?

Nije to bio jedan sastanak nego cijeli niz susreta u krugu užeg vodstva SNSD-a. Ono što je apsolutno vidljivo i jasno, čak i za političke laike da je pojačan jedan pritisak koji je politički i medijski i koji ima jasan cilj da se izvrši diskreditacija aktualnog političkog vodstva i prije svega predsjednika Republike Srpske. U tome apsolutno sudjeluje dio medija, a pojavile su se u jasnom obliku i neke nevladine organizacije. Vidjeli ste sve ovo što čine pojedinci poput Domagoja Margetića ili Darka Trifunovića. Jasno je kako se radi o koordiniranoj akciji i ništa se ne događa spontano ili slučajno već se radi na više frontova. Cilj je oslabiti i u konačnici diskreditirati sadašnje vodstvo. U kojoj mjeri, dubini s kojim snagama, intenzitetom i sredstvima s kojima se to radi ja ipak ne bih komentirao.

Kako gledate na reformu FBiH i prijedloge?

Svi su suglasni s time da FBiH ne funkcionira, da nije racionalna i s obzirom na europske integracije naprosto neodrživo. U europskim integracijama i županije bi se, s obzirom da imaju zakonodavnu nadležnost, trebale baviti europskim zakonodavstvom, a većina županija nije u stanju organizirati ni regularnu dnevnu vlast.

 

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?