uzmi ili ostavi!

EU nudi Srbima specijani status za sjever Kosova?

kosovo (1)
Reuters/Pixsell
11.03.2013.
u 20:10

Catherine Ashton, za posjeta Prištini 14. ožujka, a nakon posjeta Beogradu, pokušat će nagovoriti kosovske pregovarače da "smanje apetite"

Državnom vrhu Srbije u razgovoru s visokom izaslanicom EU Catherine Ashton bit će ponuđena neka vrsta specijalnog statusa i određene institucije vlasti na sjeveru Kosova i to je najviše što Srbija trenutačno može dobiti, a pristajanje na tu ponudu otvorilo bi put za dobivanje datuma, doznaje agencija Tanjug pozivajući se izvor upućen u pregovarački proces. 

Ako to što Bruxelles ponudi bude prihvatljivo Beogradu, pojašnjava Tanjug, Catherine Ashton bi u izvješću s kojim 16. travnja izlazi pred Vijeće ministara preporučila da se Srbiji odredi datum za početak pregovora o članstvu u EU. Za posjeta Prištini 14. ožujka, a nakon posjeta Beogradu, pokušat će nagovoriti kosovske pregovarače da "smanje apetite", dodaje izvor Tanjuga.

>>Tomislav Nikolić strahuje zbog 'apsolutno neprihvatljivog papira'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije