Palestinski pogled

Egipat i Katar ne pomažu Palestini

Ahmed
Foto VL
26.11.2012.
u 10:00

Hamas drukčije misli. Nažalost, mi nemamo utjecaj na pojas Gaze, sve je u rukama Hamasa

Naš narod iz sukoba s Izraelom dobiva samo patnju, smrt i razaranja. Od sukoba u pojasu Gaze korist su imali samo Izraelci jer sad mogu reći da nas ne smiju primiti u UN dok ne iskorijenimo terorizam. Mi u Palestinskoj samoupravi vjerujemo da su jedino rješenje pregovori.

Hamas drukčije misli. Nažalost, mi nemamo utjecaj na pojas Gaze, sve je u rukama Hamasa. Svake četiri godine zbog njihovih tvrdih stavova dolazi do sukoba koji rezultiraju sravnjivanjem pojasa Gaze do temelja i velikim brojem žrtava.

Mi na Zapadnoj obali teško živimo, ali daleko bolje nego stanovnici u Gazi. Uvjeren sam da će ljudi reći što misle o tome i da će Hamas na sljedećim izborima izgubiti vlast. Predsjednik palestinske samouprave Mahmud Abas učinio je sve da ujedini palestinski korpus. Međutim, Hamas je dobio krila nakon što su muslimanska braća, ogranak iz kojeg je proizašao Hamas, došla na vlast i u Egiptu i Tunisu.

Otežavajuća je okolnost i što je katarski emir posjetio Gazu, a isto su učinili i egipatski premijer te ministar vanjskih poslova Tunisa. Te zemlje koje žele “dobro” palestinskom narodu rade na našem razjedinjenju i kao što se dosad pokazalo rade samo za svoj interes. Sklopile su pakt s Hamasom s obzirom na to da imaju istu ideologiju, ideologiju muslimanske braće koja žele vladati na cijelom Bliskom istoku, zanemarujući palestinsku legitimnu vlast na Zapadnoj obali. Dok Hamas samostalno vlada, ne vidim nikakvu budućnost za pojas Gaze u kojem će sljedećih godina biti sve gore.

Palestinski narod je liberalan, osim muslimana ima i kršćana i ateista i ne može se stvarati islamska država sa strogim šerijatskim zakonom, što oni sustavno rade. Oni rade isto što su talibani radili u Afganistanu. Na nama Palestincima je da se što prije ujedinimo i zajedničkim radom stvorimo palestinsku državu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije