Dvije tragedije

Dvije teške nesreće u jednom danu, poginula dva muškarca

nesreća
25.10.2012.
u 12:09

Nesreće
na platou Gimnazije u Širokom Brijegu i u bugojanskom mjestu Poriče

Jure Banožić (55) iz širokobriješkog Buhova, jučer oko 7.05 sati nesretnim je slučajem smrtno stradao na platou Gimnazije fra Dominik Mandić.

- Policija je zaprimila prijavu da je u prometnoj nezgodi teške ozljede zadobio djelatnik JKP Čistoća Široki Brijeg. Unesrećeni Jure Banožić vozilom Hitne pomoći prevezen je u SKB Mostar, odakle smo u 8 sati izviješteni da je i podlegao od zadobivenih ozljeda. Očevid su izvršili glavna županijska tužiteljica i inspektori, a tom je priliko utvrđeno: Prometna nezgoda dogodila tako što je specijalno vozilo za odvoz otpada, vlasništvo JKP Čistoća, kojim je upravljao D. M. (56) iz mjesta Mokro, krećući se unazad prignječilo stradalog Banožića uz potporni zid dvorišta, nanijevši mu teške i po život opasne ozljede, od kojih je ubrzo podlegao. Tužiteljica je naložila obdukciju tijela te će se poduzeti potrebna vještačenja, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ove nesreće. Od vozača je uzet uzorak krvi, koji ćemo poslati na vještačenje. Zbog pretrpljenog šoka, on nije bio u mogućnosti dati iskaz te ćemo ga uzeti čim to bude moguće - izvijestili su MUP-a ZHŽ-a. Prema svemu sudeći, tragediji je prethodila nepažnja u kojoj je vozač svoga kolegu, dok je ovaj kupio otpatke, kobno prignječio uz zid škole.

U drugom istovjetnom slučaju, koji se dan ranije dogodio u bugojanskom naselju Poriče, na cesti prema Kupresu, kada je smrtno stradao pješak Admir Ajkunić (30), čija se kuća nalazila svega 50 metara od ceste, također je priveden pa pušten vozač pogrebnog vozila Marijan G. iz Gruda, djelatnik benzinske crpke, koji povremeno obavlja i pogrebne poslove. S “mercedesa” su uzeti tragovi, a osumnjičeni u izjavi policiji utvrdio kako je mislio da je udario u životinju koja je ležala na cesti, a ne u čovjeka, pa je iz tog razloga produžio put Osijeka, gdje je išao po jednog pokojnika. Policija ga je, zajedno s suputnikom, koji potvrđuje vozačeve navode, najposlije pozvala na kriminalističku obradu. U oba slučaja istraga još traje. Nesretni Ajkunić je živio s majkom radeći za nadnicu, čime je prehranjivao i tek operiranu majku, kojoj je ustanovljen rak štitne žlijezde.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?