Mjesec kazališta

Dvije drame i dvije komedije za ljubitelje kazališta

Predstava
25.10.2012.
u 10:57

Projekt kulturnog i humanitarnog karaktera - cjelokupni prihod od dobrovoljnih priloga i ulaznica je namijenjen štićenicima Doma

Predstavom “Diva Grabovčeva”, u izvedbi KUD-a Hrvatska sloga Rama, večeras u 19.30 sati u prostorijama Zavoda svete obitelji u Širokom Brijegu i službeno će započeti “Mjesec kazališta”. Organizatori su uvjereni kako će ova manifestacija biti iznimno posjećena i sigurni su kako će ona postati tradicionalna.

Promocija kulture

- Ovo će biti još jedna promocija kulture u Širokom Brijegu. Ovim prostorima nedostaju ovakvi sadržaji, je su rijetke kazališne predstave i u većim mjestima. Vjerujem kako ima mladih osoba koji nikada nisu bili na kazališnoj predstavi. Također bismo i ovaj projekt vezali uz pomoć radu Doma. Svjesni smo da je teška ekonomska situacija i ljudima je sve teže, a mi ovisimo o financijama i praktično smo se našli pred pitanjem kako završiti ovu financijsku godinu. Razmišljali smo da kroz donacije sponzora, donatora, odnosno kroz ulaznice osiguramo i neka financijska sredstva, da možemo završiti ovu godinu bez većih poteškoća, rekla je Vesna Ćužić, voditeljica Zavoda svete Obitelji u Širokom Brijegu.

Dom za djecu s poteškoćema u tjelesnom i psihičkom razvoju trenutačno skrbi, na različite načine, kroz različite tretmane i terapije, za oko stotinu djece s područja županije. Za svakog štićenika je potrebno prosječno osigurati oko tisuću maraka mjesečno. Teška gospodarska situacija primorala je menadžment Doma da pokušaju namaknu ti sredstva za normalan rad. Posljednjih godina to je sve teže i teže.

Pomoć donatora

- Prošle godine smo imali kiparsku koloniju, a kasnije dražbu kiparskih djela kroz aukciju i prodaju, a prihod je bio namijenjen za rad doma Marija naša nada. I ovaj projekat vezali smo za pomoć radu Doma. Ove godine smo kontaktirali razna amaterska i profesionalna kazališta iz BiH i Hrvatske, kako bismo napravili program za ovogodišnji mjesec kazališta. Uopće neće biti fiksnih ulaznica. Ostavljena je mogućnost ljudima koji dođu pogledati predstavu, da po završetku predstave daju neku donaciju, sukladno svojim mogućnostima, tvrdi g. Ćužić. Dvorana ima 800 sjedećih mjesta i sve popratne sadržaje i jamči lijepe predstave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?