Srbija - Hrvatska

Drago Ćosić legendarne izjave smišlja u avionu

\'03. 01. 2010., Sljeme, Zagreb, Hrvatska - Druga slalom voznja zenske utrke Snow Queen Trophy za FIS Svjetski kup. Drago Cosic. Photo: Goran Jakus/PIXSELL\'
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/3
06.09.2013.
u 14:26

U Beograd je otputovalo deset članova ekipe, a HRT je za prijenos otkupio i RTS-ova reportažna kola

Kako bi što bolje gledateljima prenijeli atmosferu sa stadiona Marakana u Beogradu na kojemu se večeras igra utakmica između Srbije i Hrvatske, a sve u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedeće godine, HRT u Srbiju šalje deset članova svoje ekipe.

– Već se dva tjedna intenzivno pripremamo, vjerujemo da ćemo uspješno prenijeti sve zanimljivosti. Troje je nas novinara, jedna ENG ekipa, dva režisera, a HRT je za tu priliku unajmio jednu kameru i reportažna kola RTS-a – priča Drago Ćosić, šef ekipe koji će utakmicu i komentirati. Njemu je godinama sugovornik bio Igor Štimac, ali otkako je preuzeo ulogu izbornika reprezentacije, Štimcu nije nađena zamjena.

Ne strahuju za sigurnost

– Nekad je jednostavnije i sam napraviti sve nego da dajemo polovične proizvode gledateljima – kaže Ćosić. Iako je utakmica visokog rizika, ni on ni Mila ne strahuju za svoju sigurnost.

– Slijedimo samo naputke koje nam kažu službe sigurnosti i vjerujem da neće biti problema niti se fokusiram na to – kaže Mila. Novinar Josip Šarić javljat će se iz Beograda u Dnevnik i pokrivat će politički aspekt utakmice.

U studiju na Marakani Milini gosti bit će bivši reprezentativci Goran Vlaović i Dario Šimić, a novinar Stjepan Balog u studiju u Zagrebu pratit će sa sugovornicima ostale utakmice iz naše kvalifikacijske skupine (igraju Makedonija i Wales, Škotska i Belgija).

Deset sati pripreme za komentare

Pripremiti se za komentiranje svake utakmice, bez obzira na izvrsno poznavanje nogometa, Dragi Ćosiću zadaje od 5 do 10 sati posla. A i neke od njegovih legendarnih izjava rezultat su dugog promišljanja.

– Dok se vozite u avionu, padaju vam na pamet razne situacije pa onda i izjave koje biste imali uz to. A neke nastanu posve spontano – kaže Drago

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?