Tragedija

Dostavljača (50) u autu usmrtila lokomotiva Rudnika “Kreka” Tuzla

Vlak
29.10.2013.
u 10:46

Smrtno stradao
 50-godišnji Fahrudin Hasanbašić

Jedna osoba smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se jučer u 5.30 dogodila na pružnom prijelazu u tuzlanskom naselju Ljubače. Muškarac u dostavnom vozilu prelazio je preko pružnog prijelaza kada ga je udarila lokomotiva u vlasništvu Rudnika “Kreka” u Tuzli, a kako se neslužbeno spominje poginuo je Fahrudin Hasanbašić (50).

Istragom do istine

Prema prvim rezultatima očevida, lokomotiva je udarila u vozačevu stranu automobila, a 50-godišnjak je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće.
Utvrđuju se okolnosti pod kojima je došlo do nesreće, kao i činjenica je li bila spuštena zaštitna rampa na pružnom prijelazu. U tijeku je očevid koji obavljaju službenici policije i dežurni županijski tužitelj, a više informacija bit će poznato nakon vještačenja. U drugom slučaju, Boško Knežević star negdje oko 60-ak godina, iz Prijedora, preminuo je na putu do bolnice nakon željezničke nesreće koja se dogodila preksinoć oko 18 sati na pružnom prijelazu “trinaestica” u Raškovcu kod Prijedora.

“Trinaestica”

Knežević se nalazio za upravljačem “golfa 2” čiji je zadnji lijevi dio zakačila lokomotiva brzog vlaka koji prometuje na relaciji Sarajevo - Zagreb. Očevici tvrde da je strojovođa nekih 300 metara pokušavao zvučnom signalizacijom upozorit “golf” na dolazak vlaka. Nažalost neuspješno. Nesretni čovjek je, prema tvrdnjama mještana, koji su mu došli u pomoć, davao znake života. Bio je obliven krvlju. Međutim, i pored intervencije hitne službe Knežević je podlegao ozljedama. Pružni prijelaz je propisno obilježen svim prometnim znacima i Andrijinim križem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije