MALE MELODIJE

Doriji Jelić Grand Prix festivala, a Zlatni pijetao maloj Manueli

melodije
Stojan Lasić
08.05.2011.
u 16:51

Festival je nastupom otvorila Lora Jelić, prošlogodišnja pobjednica Malih Melodija, sestra Dorije Jelić, a Manuelu, najmlađu izvođačicu, bodrilo je “pola Cima”

Ova pjesma posvećena je mome 8-A razredu i svim „osmašima”. Ja sam se zbog nastupa na Malim meodijama s ekskurzije vratila dan ranije, ali čitav razred srcem je bio uz mene - rekla je Doria Jelić iz Mostara, kojoj je pripala prva nagrada ocjenjivačkog suda, festivalski Grand Prix, Dječjeg festivala Male Melodije 2011., što se po 15. put održao u sportskoj dvorani Bijeli brijeg, za skladbu „Rastaje se moja generacija“.

Raspjevanoj Mostarki kojoj je tekst za nagrađenu pjesmu napisala majka Vesna, a glazbu Toni Eterović, nagradu je uručio Max Hozić, dobitnik druge nagrade ocjenjivačkog suda Melodija Mostara 2011.

Mostarski glazbenik Zoran Milović drugu nagradu ocjenjivačkog suda uručio je 8-godišnjoj Mostarki Ines Bevanda koja je otpjevala skladbu „Jabuka i crv“, istog autorskog dvojca, a treća nagrada žirija pripala je djevojčici iz Mostara Martini Kovač za skladbu „The best friends“.

Za najbolje stihove nagrađena je skladba „Tajanstvena pjesma“, što ju je izvela 10-godišnja Tamara Spasojević, predstavnica Srbije.

Nagradu joj je uručila Željka Bošnjak, mostarska pjevačica koja je imala brojne uspješne nastupe i na Dječjem festivalu i na Melodijama Mostara.

Profesorica Aleta Čehić, koreografkinja mostarske baletne škole Arabesque, nagradu za najbolji scenski nastup dodijelila je 9-godišnjoj Eni-Jeleni Milović koja je otpjevala skladbu „Let the sunshine in“, uradak njezina oca Zorana i A. Sandžaktara.

Manuela najmlađi glas

Toni Eterović, producent mostarskog festivala, Zlatni pijetao za interpretaciju uručio je djevojčici Dušici Novković iz Mrkonjić-Grada, a Zlatna riba, priznanje za najbolju tinejdžersku pjesmu, pripala je Josipi Palac. Ovoj djevojčici iz Mostara nagradu je uručio glazbenik Kristijan Božo Čarapina. Dragan Džidić Džida, direktor mostarske glazbene smotre, nagradu Zlatni pijetao za najmlađi glas dodijelio je šestogodišnjoj Manueli Ivanković iz Mostara.

Karla Havić iz Buzeta, 12-godišnja Mostarka Kami, 9-godišnja Beatrice Paladin iz Pule i mlada Mostarka Ema Sandžaktar Bijedić nagrađene su plasmanom na Međunarodni dječji festival u Užičkoj Požegi u Srbiji. S njima će na taj festival i nagrađene pjevačice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?