ENGLESKA - SLOVENIJA 1:0, SAD - ALŽIR 1:0

Donovan izbacio Sloveniju u 91. minuti!

Engleska - Slovenija (1)
Foto: Reuters/AFP
1/18
23.06.2010.
u 17:53

Skupina C: Slovenija - Engleska 0:1 (Defoe 23'), SAD - Alžir 1:0 (Donovan 91'). Poredak: 1. SAD 5, 2. Engleska 5, (3. Slovenija 4, 4. Alžir 1).

Vi možda sada mislite da sam ja lud, ali Engleska može biti prvak svijeta! Treba nam samo jedna dobra utakmica i onda u nokaut fazi nitko neće biti protiv nas favorit - ispalio je Fabio Capello prije "utakmice istine".

"All red od dedh", "Do or Die", bili su naslovi koji su dominirali engleskim medijskim terenom u iščekivanju velike bitke. Nakon užasa protiv SAD-a i Alžira svi su tražili samo jednu dobru utakmicu, samo pravih devedeset minuta.Nakon svih muka u JAR-u, Engleska je slavila 1:0 i trideset tisuća navijača će nastaviti put po krajnjem jugu Afrike, iako pitanje je do kada.

Slovenci su do sudačke nadoknade unatoč porazu bili na životu, ali je onda Donovan zabio Alžiru i tu je bio kraj. Proklinjat će zapadni susjedi utakmicu sa SAD-om, ona ih je na kraju koštala odlaska kući. No, nemaju se čga sramiti. Četiri boda, dobar dojam u dvije utakmice, spašavanje žive glave jučer, ali sve u svemu prvenstvo u JAR-u pamtit će se i po toj maloj zemlji s južne strane Alpa.

A budžet naših susjeda će ostati ipak bogatiji, jer da su Kekovi dečki uspjeli, ministar turizma je obećao svim turistima s engleskom putovnicom 25 posto popusta na ljetni odmor u Piranskom zaljevu. Prije 100 godina ovdje u Port Elizabethu je gostovala momčad iz Engleske. Ovdašnje bijelce, koji su imali engleske krvi nadjačali su 8:0.

A, engleski navijači, kojih je bilo oko 30 tisuća tu blizu Rta dobre nade, ujutro su izgledali blijedi i zabrinuti.

 - Klima u momčadi nije dobra, a u pravilu smo posljednjih godina gubili utakmice koje smo morali dobiti. Ali, valjda će netko proigrati - pričao je 50 godišnji Garateh koji navija za Manchester United.

Njegove su molitve uslišane, Engleska je odigrala najbolju utakmicu na ovom SP-u, iako je puno promašila. No, bilo je agresije, bilo je čvrstine, bilo je žara. Kapetan Steven Gerrard je vukao u sredini, promašio je jednu kolosalnu priliku u prvom djelu, ali bio je motor momčadi.

Novi čovjek, James Milner bio je prilično opasan po desnoj strani, vrlo dobro su igrali Barry, Ashly Cole, te strijelac Jermain Defoe. Puno je radio i Wayne Rooney, više u vezi no u samoj završnici. Bio je bolji no dosad, ali to nije onaj Roo iz najboljih, manchesterskih dana.

Bilo je prilika, ali i Slovenija je mogla do čuda. Naime, jednu pravu, ali vrhunsku priliku upropastili su najprije Novaković, pa Birsa i na kraju Koren. Capello je dugo drhtao, na kraju je ipak pronašao spas. No, ova Engleska neće biti prvak svijeta, koliko god on to želio. Jer za to nema igru!

Svjetsko prvenstvo, skupina C, 3. kolo:

Engleska - Slovenija 1:0 (Defoe 23')

SAD - Alžir 1:0 (Donovan 91')

Poredak: 1. SAD 5, 2. Engleska 5, 3. Slovenija 4, 4. Alžir 1.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 5

AN
Andreeejjj
00:50 24.06.2010.

*sizif* Zanima me bas, kako ti izgledas - fizicki, mislim...izgleda da si \"portabel\"... Kako si zločest, po Bogu. Za neke primitivce ovdje kod nas (Sizif) je ta pokvarena izreka: \"bolje da ja nemam nista, samo da susjedu crkne krava tj sve ostalo\"...nemate neki, ni malo morala, mozga, bontona, fuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjj.... SVE SE VRAĆA, SVE SE PLAĆA!!!

Avatar sizif
sizif
20:06 23.06.2010.

EU janez... ne, ne nisam dopustio da me taj veseljak povuče na svoj nivo. Ipak sam navijao za Slovenca. Jer Englezi su mi - odvratni! A Slovenci? Pa zar mogu Kekeci nekom biti nesimpatični? Onako mali, iskompleksirani, nejaki... Žao mi je. Suosjećam s njima. Bila je to velika prilika kakva se nogometnim nacijama tog kalibra pruža tek jednom u dvadeset-trideset godina. Ali proći će i to...

SD
satan da shumsky
08:43 24.06.2010.

nema odmora u piranskom zaljevu? hehehee....pred njima drhti cijeli svijet...moš mislit...svi misle da je ispala slovačka

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije