NAPOKON

Dogovoreno novo Vijeće ministara, riješeno i pitanje proračuna

sastanak
VL FOTO
28.12.2011.
u 16:10

Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović, HDZ 1990 Božo Ljubić, SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mladen Bosić, SDP Zlatko Lagumdžija i SDA Sulejman Tihić podijelili su ministarstva u Vijeću ministara.

Predsjednici šest vodećih stranaka u BiH postigli su dogovor o formiranju Vijeća ministara i politički dogovor o usuglašavanju tekstova zakona o popisu stanovništva i o sistemu državne pomoći.

Postignut je i dogovor o proračunu na osnovu koga će biti omogućeno privremeno financiranje u prva tri mjeseca iduće godine, rečeno je na konferenciji za novinare nakon sastanka.

Hrvatima su pripala mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara, ministarstva pravde i ljudskih prava i izbjeglice, dok su Srbima pripala ministarstva financija, vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i civilnih poslova.

Bošnjacima su pripala ministarstva vanjskih poslova, sigurnosti, obrane i prometa i komunikacija.

Mjesto direktora Agencija za istrage i zaštitu /SIPA/ i Regulatorne agencije za komunikaciju /RAK/ pripalo je Srbima, mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ Hrvatima, uz dogovor da druge dvije najvažnije pozicije u Upravi pripadnu Srbima, a mjesto direktora Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEA/ pripalo je Bošnjacima.

Srbima pripadaju mjesta zamjenika ministara u ministarstvu vanjskih poslova, pravde, za ljudska prava i izbjeglice i obrane.

Hrvatima su pripala zamjenička mjesta u ministarstva sigurnosti, prometa i komunikacija i obrane, a Bošnjacima u ministarstvima vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, financija i civilnih poslova.

Ime novog mandatara Vijeća ministara trebalo bi biti poznato sutra.

Ključne riječi

Komentara 6

BB
BbadboyM
21:41 28.12.2011.

Jel istina da smo im prepustili jednog zamjenika? Ruka im se osušila kojom to potpisaše,ako jesu!

BK
B Kosa
22:20 28.12.2011.

Vrijeme je bilo davno da se dogovore netko uvjek mora nesto zrtvovati Alija je mnogo puta reko \' Bosnjaci kao vecinski narod radi mira u kuci moraju nesto i zrtvovati dosta su se sramotili pred svijetom i vlastitim narodom

RO
rosa
08:50 29.12.2011.

Petnaest mjeseci je trebalo ovoj istoj ekipi da se dogovore kako da se ne povrijedi njihova taština. Jako se oni \"brinu\" za svoje narode, građane a da ne govorim kolika je njihova \"zabrinutost\" za državnu i državne institucije.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?