NA GRIPAMA

Dodik okružen tjelohraniteljima gledao pobjedu Igokee

Milorad Dodig
Tino Juric/PIXSELL
12.01.2013.
u 21:12

Lider prvenstva Igokea pred dvije tisuće gledatelja na Gripama je svladala Split sa 68:60 (20:21, 15:9, 17:14, 16:16).

 Splićani su se nekako i držali prve dvije četvrtine, ali jednostavno su pukli u trećoj četvrtini kada je Igokea imala i plus 14.

Žuti" su pokušali uloviti priključak u posljednjim minutama, došli i do 61:56 minuti i pol do kraja, ali Mimica je na "ziceru" blokiran i tu je bio kraj svih nadanja Splita. U igri Splita vidjelo se da cijeli tjedan više od pola momčadi zbog crijevne viroze nije trenirala, ali "žuti" nisu tražili opravdanje u toj činjenici. Goste je do pobjede odveo odlični Branko Jorović, koji je zabio 24 poena, a u redovima Splita najbolji je bio Filip Kraljević sa 14 koševa. Igoeka je treća momčad ove sezone, uz Partizan i Zadar, koja je slavila na Gripama.

- Bez obzira na bolesti u posljednje vrijeme nije nam to opravdanje. Ušli smo dobro u utakmicu, pali, vraćali smo se par puta, ali na kraju smo poraženi. Igokea je pogodila nekoliko teških šuteva, mi i nismo imali šuterski dan – kazao je kapetan Splita Josip Sobin.

Ni trener Erjavec nije tražio neka opravdanja u bolesti.

- Otvaranje je bilo dobro, ali pao nam je napad, promašili smo nekoliko zicera. U napadu je lopta bila spora, još kad su izašli ti ziceri. Suci? Oni su sastavni dio utakmice, mi moramo gledati sebe, napad nam nije bio dobar i u tome je ključ poraza – rekao je Erjavec.

Dragan Bajić, trener Igoekee zahvalio se splitskoj publici.

- Velika je stvar doći na Gripe, još i voditi utakmicu. Nas smatraju za neko čudo u ovoj ligi, ali i Split je za mene pravo čudo. Splitu smo dozvolili neke laganje poene, utakmicu smo prelomili početkom drugog poluvremena – kazao je Bajić.

Valja napomenuti da je iz svečane lože utakmicu pratio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Njegov brat Goran predsjednik je kluba, svi u košarkaškom svijetu kažu da je u stvari glavni čovjek Igokee baš Milorad Dodik.

- Bio je protiv Cedevite i sada je došao u Split. On je fanatik, obožava košarku, došao je u Split, jer voli Jugoplastiku – pojasnio je Bajić.

Oko Dodika su cijelo vrijeme bili tjelohranitelji, a da ne bude bilo kakvih incidenata pobrinuli su se i splitski policajci, koji su budno motrili sve što se događa. Naravno, bili su u civilu, a sam Dodik nije tražio bilo kakvo dodatno osiguranje.

- Na Gripama je bilo odlično, volim košarku, lijepo je doći u sportski Split. Volio bih da se košarka vrati na stare staze. Mi igramo dobro, imamo momčad, koja tri godine igra zajedno, timska smo momčad, uvijek netko proradi – rekao je Dodik, koji se nada da će u Laktaše, u dvoranu u kojoj igra Igokea dovesti europsko natjecanje.

Pojasnio je i otkud ime Igokea.

- Kada smo brat i ja preuzeli klub zvao se Podkozarje, ime klubu dali smo po mom sinu Igoru i kćerki Goci. A obitelj se tada bavila namještajem, pa smo nekako došli do imena Igokea – kazao je Dodik.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije