Vijeće ministara

Dodik-Bevanda: Podržavamo rekonstrukciju Vijeća ministara

dodik
VL FOTO
04.06.2012.
u 11:46

Dodik je ponovio da bošnjačke političke stranke nude svoja osobna rješenja i da stranke iz RS-a tu ne mogu birati kandidate

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a, Milorad Dodik, potvrdio je da će SNSD podržati najavljenju rekonstrukciju Vijeća ministara, bez obzira na osobna rješenja.

Dodik je, nakon razgovora s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, Vjekoslavom Bevandom u Banjoj Luci, ponovio da bošnjačke političke stranke nude svoja osobna rješenja i da stranke iz RS-a tu ne mogu birati kandidate, a u skladu s ranijim dogovorenim principima.

„Ne želimo narušiti taj princip“, ponovio je Dodik i naglasio da kandidate koje predlažu predstavnici iz RS-a ne mogu osporiti partneri iz FBiH, pa tako ni obrnuto.

Ponovio je i da će, u skladu s ustavnim rješenjima, jedan od novih ministara, koga će predložiti bošnjačke stranke, morati biti s prostora RS-a. Dodik je na press konferenciji dao podršku radu Vijeća ministara, te razgovorima s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom stand-by aranžmanu podsjetivši da vlade entiteta trebaju uraditi svoj dio posla  i vjeruje da u tom pitanju neće biti problema.

Predsjedavajući Vijeća ministara, Vjekoslav Bevanda, podsjetio je da će danas s entitetskim premijerom razgovarati o aranžmanu s MMF-om, te da je i u razgovoru s Dodikom dobio podršku da se što brže rješavaju sva sporna pitanja da bismo dostigli ono što je bilo u zaostatku u prethodne dvije godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?