nepravomoćno

Dobio 15 godina zatvora jer je htio ubiti oca, majku i psa

zvonimir balov
Žarko Bašić/PIXSELL
29.10.2012.
u 15:28

Motiv nesvakdišanje priče bila je borba za obiteljsku imovinu, jer je Balova otac razbaštinio, ostavivši sve njegovim kćerima

- Kajem se zbog svega, ali bio sam stjeran u kut. Svemu je kumovao i alkohol. Znam da ovo što sam učinio nije pametno, pa ponavljam da mi je žao zbog cijele situacije u koju je dovedena moja obitelj, posebno moja djeca, koja i najviše zbog svega ovog pate - kazao je Zvonimir Balov u svojoj obrani(42), na zagrebačkom Županijskom sudu.

Htio ubiti i psa

No izraženo kajanje nije mu puno pomoglo, jer ge je vijeće pod presjedanjem sutkinje Renate Miličević nepravomoćno osudilo na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora i to zbog pokušaja ubojstva oca, te naručivanja ubojstva oca, majke i psa. Slučaj kao iz filmova zbio se lani 20. kolovoza na području Zagreba, kada je Balov, prema optužnici prvo pokušao ubiti oca sjekirom. Kada mu to nije uspjelo, odlučio je naručiti likvidaciju oba svoja roditelja i psa. Za “posao” je ponudio 100.000 eura Nikoli S. (42), koji je šokiran sve to prijavio policiji. Policija ga je ozvučila i poslala na sastanak s Balovom. Upravo te tajne snimke, na kojima se čuje što Balov traži od Nikole S., nudeći mu novac, natjerale su Balova da na koncu prizna da je pokušao ubiti oca, a kada mu to nije uspjelo, naručio je likvidaciju i njega i majke i psa.

Balovu je olakotno bilo što je sudionik Domovinskog rata i otac troje malodobne djece, a otegotno što je već bio osuđivan zbog krađe i iznude. Cijelu stvar Balov je do kraja isplanirao.

Kao nesretni slučaj

- Sve je trebalo izgledati kao nesretan slučaj, recimo kao utapanje u kadi. Kazao mi je da prvo ubijem psa, jer bi majka tada izašla u dvorište, pa bih onda mogao ubiti i nju. Oca sam mu trebao ustrijeliti na spavanju - svjedočio je Nikola S. o planu kojeg je smislio Balov.

Motiv ove nesvakidašnje priče, prema optužnici bila je obiteljska imovina. Roditelji su naime razbaštinili Balova i sve ostavili njegovoj djeci, a on se, prema optužnici nadao dokopati te imovine, nakon smrti roditelja. Njegov otac je na sudu kazao kako ga je razbaštinio jer je već bio izgubio jednu kuću zbog duga kamatarima.

>>Razbaštinili ga jer su morali prodati kuću zbog dugova

>>Nesuđeni ubojica: Tražio je da prvo ubijem psa pa majku i oca

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije