Novi klasik

Đoković i Nadal igrat će u finalu US Opena

'Novak Djokovic of Serbia is congratulated by Stanislas Wawrinka of Switzerland (R) after Djokovic won their men\'s semi-final match at the U.S. Open tennis championships in New York September 7, 2013
'ADAM HUNGER'
08.09.2013.
u 00:18

- Imao sam snage da odigram pet setova. Wawrinka je sjajan! - govorio je nakon meča u kojem je pobijedio s 2:6, 7:6 (4), 3:6, 6:3, 6:4

Novak Đoković se namučio da uđe u finale US Opena. Ludi meč gledali su u New Yorku Sean Connery, Naomi Campbell i više od 20.000 gledatelja na tribinama. Švicarac Stanislas Wawrinka držao je na konopcima prvog tenisača svijeta Đokovića, u nekoliko navrata činilo se da će (ponovo) napraviti senzaciju nakon što je izbacio branitelja naslova Andyja Murrayja i ući u finale, ali Novak je izbjegao nokaut. 

- Bio sam jako umoran, energija mi je curila jer sam dan ranije kasno završioo četvrtfinalni okršaj. Ali, imao sam snage da odigram pet setova. Wawrinka je sjajan! - govorio je nakon meča u kojem je pobijedio s 2:6, 7:6 (4), 3:6, 6:3, 6:4 uspuhani Đoković.

Wawrinki ovacije na stadionu

Loše je krenuo, ali je zatim uhvatio ritam. Koliko je napeto bilo, govori i gem koji su igrali 21 minutu! Kod 1:1 u petom setu, igrali su najduži gem na ovogodišnjem US Openu, u kojem je bilo čak 12 izjednačenja!

- Svi su očekivali da će onaj tko dobije taj gem, dobiti i meč. Osvojio ga je Švicarac, pa sam si rekao "U redu, sad se boriš protiv svih očekivanja". I to sam uspio izvući - dodao je srpski tenisač nakon više od četiri sata muke.

Wawrinka nakon meča na terenu nekoliko minuta nije mogao doći do riječi zbog ovacija navijača.

- Uživao sam, dao sam sve od sebe... - jedva je riječi pronalazio Švicarac, koji je u posljednja dva seta često griješio, a lopticu je slao točno na mjesto na kojem je stajao Đoković.

Novak je ulaskom u finale osigurao i dalje "jedinicu" na ATP ljestvici, iako mu Nadal opasno puše za vratom.

Finalni meč igra se u ponedjeljak od 23 sata po srednjoeuropskom vremenu, a protivnik Đokoviću bit će Rafael Nadal koji je pobijedio Gasqueta 3:0 u setovima, bilo je 6:4, 7:6, 6:2 za Španjolca.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije