Izbjegnuta tragedija

Dječak (13) 
u kući ispalio ‘zolju’ pa si raznio šaku

Eksplozija
27.07.2012.
u 09:09

Trinaestogodišnji Danilo Teletina iz Doboja teško je ranjen u eksploziji “zolje” koju je tijekom igre nehotično aktivirao na katu kuće

Trinaestogodišnji Danilo Teletina iz Doboja teško je ranjen u eksploziji “zolje” koju je za vrijeme igre nehotično aktivirao na katu roditeljske kuće. Raketa je dječaku raznijela dio šake desne ruke, a ima i rane po nogama, ali mu, srećom, život nije ugrožen.Ovaj umalo kobni nesvakidašnji slučaj dogodio se jučer oko 11:20 sati u dobojskom naselju Pijeskovi. Naime, dječak se sam igrao na katu, gdje je navodno i pronašao “zolju”, zaostalu iz rata. Vjerojatno ne znajući o kakvom je ubojitom oružju riječ, radoznalo je razgledao ručnu raketu, a onda je pritisnuo okidač pa probio strop i krov kuće.

Amputirana šaka

- Dječak je okrvavljen i u šoku sam sišao niz stubište i jaučući je dozivao majku Slavu, koja je ispred kuće radila u istoimenoj autopraonici. Kada je ugledala ozlijeđenog sina, ustrašena žena se na trenutak “skamenila’, ali se ubrzo uspjela pribrati i dijete strpala u auto te odvezla u bolnicu. Osim nje, doma je bila i 13-godišnjakove starije sestre, koje su od šoka jaukale iz sveg glasa - pričaju stanari Kolubarske ulice. Kako kaže dr. Nikola Gavrić, šaka mu je djelomično amputirana, a operativno su zbrinute i ozljede nogu, no dječak se i dalje ne osjeća dobro. - Jaka eksplozija zatresla je i zidove na okolnim kućama.

Tresli se zidovi

Ubrzo se iz dvorišta Teletina čula vriska i jauci. Vidjeli smo da je mali Danilo teško ranjen. Brzo su stigle interventne službe. U početka se nije ni znalo što je eksplodiralo i iz predostrožnosti policija nije odmah smjela ući u kuću. Nastala je strka, a nekoliko susjeda objašnjavalo im je da je majka sama odvezla dijete u bolnicu. Istraga je započela tek kada su se uvjerili da više nema opasnosti. Neslužbeno smo čuli da je granata probila betonsku ploču kuće. Koliko je eksplozija bila jaka svjedoči i činjenica da su od detonacije, u promjeru od oko dva metra, razbijeni i crjepovi na krovu. Dijelova je bilo posvuda - kažu mještani, koji su se okupili da bi pomogli ovoj obitelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije