POGLED IZ AMSTERDAMA

Dinamovci tek skupljaju dresove Ronalda, Sulejmanija...

Dinamo (1)
Marko Lukunić/Pixsell
03.11.2011.
u 07:46

Tko kaže da je Dinamu Liga prvaka promašeni izlet!? Nema veze što je na kontu bodova nula, golova također nula, kad se skuplja neprocjenjivo iskustvo: najprije jedan, pa dvaput po dva, pa sad četvorka mreži.

I ne samo to - skupljaju se i dresovi, ormari puni trofeja marki s potpisima; Casillas, Ronaldo, Özil, Lovren, Bastos, Eriksen, Sulejmani... Kolekcija za muzej, to nema nitko u Ligi prvaka što imaju dinamovci! Uz iskustvo...

I redaju se neslavni rekordi: Dinamo već 366 minuta u Europi nije postigao pogodak, još od Malmoa u Zagrebu 17. kolovoza, a jučer se navršilo točno 12 godina otkad je Mikić zabio u Marseilleu posljednji Dinamov gol u ovome natjecanju.

Ovo je bilo najslabije Dinamovo izdanje u Areni u sva četiri nastupa, neusporedivo gore od onoga iz 2009. kada je također vodio Kruno Jurčić. Ovo je bila igra mačke i miša ili čovječe, ne ljuti se - sad ću ti pojesti figuricu ili, kako je to postavio Ajax, sad ćemo vam ga zabiti, ne ljutite se! Pa tako tri puta, a još toliko puta su bili milosrdni.

I da s druge strane nije bio naš Dinamo, mogli bismo reći da smo u ovoj predstavi istinski uživali, da je ovo bio nogomet iz snova kakav dugo nismo gledali, simfonija lakoće, atrakcije i efikasnosti, razigrana i raspjevana izvedba za dušu. Da, Ajax je jučer izgledao kao Barca u najboljim danima!

Naravno da volimo što je Dinamo u Ligi prvaka, ali ipak ne volimo kad se s njim netko tako poigrava. Sada si i ojađeni Mamić sigurno misli - što je meni ovo trebalo! Pa tih sedam milijuna mogao sam zgrnuti da sam prodao Badelja. Barem se sad ne bio crvenio zbog svih ovih neugodnih nula i bolnih lekcija...

Ovaj puta plavi nisu stvorili niti jednu jednu šansu, a to je zaista ponižavajuće za hrvatskpog prvaka. Tako su izjednačili svoj negativni rekord - ovo im je treći poraz 0:4 u Europi, nakon madridskog Atletica 1965. i Tottenhama 2008. godine (1:5 poraženi su Barcelone 1961.), a nezadrživo jure prema najgoremu učinku u povijesti Lige prvaka. Naime, Maccabi Haifa prije dviije godine nije zabio niti gola, nije imao niti boda, ali je na kraju grupne faze imao bolju gol-razliku od Dinama sada (0:8)!

- Da se ne zavaramo, ljudi su nas masakrirali! Odigrali su briljantno i treba im skinuti kapu, svaka čast, majstori ste! Glupo sada zvuči, ali mi smo zaista pokušali sve, ali vidjeli ste s kakvom smo momčadi imali posla - kazao je utučeni Joe Šimunić.

Sjećate li se bolnije lekcije?

- Od Wembleya, kada sam s reprezentacijom izgubio 1:5, nije me nitko tako rasturio. Ali, ne bih volio da se u Hrvatskoj ovaj poraz doživi previše negativno, iako je od toga nemoguće pobjeći. Međutim, moramo biti svjesni da je Hrvatska liga daleko, daleko ispod razine Lige prvaka i zato ovi porazi i nisu neko iznenađenje - zaključio je Šimunić.

Najviše su podbacili oni od koih se najviše očekivalo, Badelj i Sammir (neoprostivom pogreškom skuhao je drugi gol Ajaxa, a jedan od rariteta utakmice je da Jerko Leko opet nije dobio žuti karton. Kakav peh - sada mora i u Madrid!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije