Vahid Halilhodžić bio prvi izbor, no onda su plavi odustali

Dinamo ne želi ni razgovor sa Stoičkovim koji se nudi

Hristo Stoičkov
REUTERS
13.08.2010.
u 14:30

Hristo Stiočkov preko Ivane Bračun ponudio se Dinamu ali iz Maksimira su poručili da gledaju u drugom smjeru

Hristo Stoičkov želi doći u Dinamo i biti trener. No, od toga neće biti ništa jer u Maksimiru s njime ne žele ni razgovarati. Najslavijeg bugarskog nogometaša, zvijezdu Barcelone ponudila je Ivana Bračun.

- Dobila sam poruku da plavi nisu zainteresirani, da razmišljaju u drugom smjeru - rekla je kćer nekadašnjm igrača Dinama Milivoja Bračuna.

Hristo: Znam da je recesija

Stoičkov je poručio da je imao ponude iz Emirata, ali da ga to ne zanima, da bi ga rad u Dinamu zanimao. I da ne bi bio preskup.

- Svjestan sam recesije, a kako sam u dobrim odnosima s predsjednikom Barcelone Sandrom Rosellom, mogao bih dovesti i njihove igrače koji nisu u prvom planu na posudbu, mogao bi pomoći Dinamu, a bio bi mi to izazov - poručio je slavni Bugarin koji je i kum s folk pjevačem Miroslavom Ilićem.

Karakterno je ‘nezgodan’, pitanje je kako bi se nosio s taštinom gazde Dinama, jer Hristo je tu još jači. Bilo bi to zanimljivo druženje u kojem ne bi bilo lakih nota.

- Možda je problem u tome što sam Stoičkova ponudila ja, prije sam s Dinamom dobro surađivala, ali je kasnije došlo do zahladnjenja odnosa, a možda i zato što mi je Milivoj tata - rekla je Ivana Bračun. No, istina, plavi su mogli sjesti s ovim karizmatičnim igračem, već razgovor s njime dao bi plavima na značaju.

Vaha je imao 750.000

A u kojem smjeru ide Dinamo ako ne želi takvu zvijezdu. Doduše, Stoičkov koji je tri godine bio izbornik Bugarske (ne baš uspješan) nije naročito iskusan, ali je veliko ime. Plavi očito žele iskusnijeg trenera.

Tako je do najbolje kotirao Vahid Halilhodžić. Razgovaralo se s njime i on je poslao svoje uvjete.

- Rekao je svoju cijenu i do nedjelje plavi trebaju odlučiti - rekao je Vahidov brat. No, koliko znamo, plavi su odustali od njega. Ne samo zbog novca. Iako nije jeftin - kao izbornik Bjelokosne Obale imao je 750.000 eura godišnje plus bonuse. Halilhodžić je odjurio u Grude gdje mu je kum Slavko Tomić imao infarkt.

I Lothar Matthäus u Partizanu, kad ga je uveo u Ligu prvaka imao je 750.000 eura godišnje. I Matthäus ostaje jedan od kandidata, kao i Walter Zenga te Srečko Katanec. A plavi su spremni platiti stranca, rekli su i više negoli je imao Osvaldo Ardiles (500.000 eura) u Canjugino vrijeme.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije