Na putu prema EU

Deset ilegalaca iz Afganistana uhvaćeno u okolici Vinkovaca

\'crna...zagreb...24.06.2008.  zapresic, pere devcica, pruzni prijelaz, pruga, nalet vlaka na auto, sudar,  foto: Goran Stanzl\'
Goran Stanzl/PIXSELL, arhiva
01.08.2011.
u 08:47

Ilegalacima je doneseno rješenje o protjerivanju te im je određena zabrana ulaska u RH. Pokrenuta je i readmisija u Republiku Srbiju

Policijska uprava vukovarsko-srijemska priopćila je da su na potezu od hrvatsko-srpske granice do Vinkovaca uhitili desetak državljana Afganistana za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su u Hrvatsku ušli ilegalno. Skupina od šest Afganistanaca je otkrivena u blizini željezničke postaje u Ilači, a u vinkovačkom prigradskom naselju Mala Bosna uhvaćena su još četvorica Afganistanaca.

S obzirom na mjesta gdje su zatečeni, policija pretpostavlja da su u Hrvatsku iz Srbije ušli izvan službenih graničnih prijelaza i uputili se prema zapadu Hrvatske željezničkom prugom kao najsigurnijim orijentirom. Inače, oni su u Hrvatskoj samo u tranzitu, a cilj im je neka od država EU. Protiv desetorice ilegalaca doneseno je rješenje o protjerivanju iz RH, određena im je zabrana ulaska i boravka u RH  te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?