KAMP

Dejan Bodiroga dolazi u Mostar

kosarka
Stole Lasić
07.07.2010.
u 08:40

Dr. Slavko Trninić svakodnevno održava zanimljiva i sadržajna izlaganja, koje nastoje usvojiti mladi košarkaši

U pozitivnom ozračju prolazi prvi ljetni kamp košarke kojeg je ove godine organizirao HKK Zrinjski Mostar.

Višestruki značaj

Voditelj kampa, doktor košarke Slavko Trninić, svakodnevno trenira mlade košarkaše koji u skupinama nastoje usvojiti što više znanja.

- Mogu kazati kako sam ovdje spojio ugodno s korisnim. Na istim sam se relacijama našao s upravom kluba, a ovdje pomažem i trenerima s Više trenerske škole. Znači uspio sam spojiti rad s mladima, kao i fakultativne obveze, kazao nam je dr. Trninić.

Osim više desetaka mladih košarkaša, koji su trenirali u dvije skupine, zatekli smo i jedan broj mladih trenera koji su pomagali u demonstracijama.

- Da to je također jadna od pozitivnih svrha ovog okupljanja. Tu nam u treninzima pomaže moj najbolji student sa Sveučilišta Miran Pehar, dodao je Trninić, čiji sin magistar košarke Marko Trninić također pomaže u provedbi programa.

- Za usvajanje elemenata potrebno je vrijeme i trening, a zbog toga svi moramo biti strpljivi s mladim igračima. Momci u kampu se uistinu trude, komentirao je dr. Trninić radne navike mladih košarkaša. Na kampu smo zatekli i nekada veliku košarkašku zvijezdu regije, a sada jednu od legendi hrvatske košarke - Franju Arapovića. On se zadržao u kratkom razgovoru s Trninićem. Samo nekoliko rečenica spomenutog dvojica bilo je dovoljno svakom laiku da stvori predstavu kako su i koliko oni potkovani u košarci. - Ne treba mi visok košarkaš ako on ne može uhvatiti ni jednu loptu. Ne treba mi brz igrač, neću s njim ići u lov. Treba mi igrač koji pametno koristi svoju brzinu. Tako je nas ‘gazio’ Krešo Ćosić, šta je nama taj čovjek radio, kroz smijeh nam je kazao Arapović.

Dolazak Bodiroge

Ovaj sadržajni kamp se nastavlja. Danas ljudi ih HKK Zrinjski očekuju ugostiti jedno od najvećih košarkaških imena u cijeloj Europi, Dejana Bodirogu. Poznati bi košarkaš trebao posjetiti kamp, a mladi će igrači imati jedinstvenu prigodu da na licu mjesta od takve sportske veličine doznaju. Inače s kampom Dejana Bodiroge već je uspostavljena suradnja. Jedna je mlada selekcija upravo odigrala prijateljski susret s vrstom iz Bodirogina kampa u Trebinju. Za nadati se kako će se takva suradnja na obostrano zadovoljstvo nastaviti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije