Igra i sport

Danska škola nogometa


Danska škola
22.08.2012.
u 10:13

Igrom se kroz natjecanja i zabavu djeca uče toleranciji bez predrasuda o podjelama

Danska škola nogometa na stadionu NK “19 srpanj” u Oštroj Luki (općina Orašje) okupila je oko 200 dječaka i djevojčica najmlađeg uzrasta iz općina Orašje, Šamac i Tešanj. Stadion u Oštroj Luki nikada nije bio ljepši jer odzvanjao je kroz dan dječjim smijehom i radošću u mjestu koje još liječi ratne rane.

Službeno otvorenje

Školu je službeno otvorio ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa u Vladi PŽ-a Ivo Jelušić. Zahvalio je trenerima i instruktorima na volonterskom angažiranju naglasivši da Ministarstvo pruža otvorenu potporu takvim programima i pomaže ideju zajedništva među djecom. Prigodne je riječi tim povodom uputio i Tunjo Damjanović, instruktor Danske škole nogometa od njenog osnivanja. Orašje je od samog početka uz ovu školu i njen zaštitni znak. Od 1998. kroz igru natjecanje, zabavu i druženje djece FIFA kroz Dansku školu nogometa nastoji promicati druženje, povezivanje podijeljenih sredina, otkrivati i pratiti nogometne talente diljem BiH. Ovakvim načinom kroz igru, natjecanja i zabavu djeca najmlađeg uzrasta uče se toleranciji bez predrasuda o podjelama.

Natjecanje je u funkciji druženja i zabave, a Orašje je od samog početka prihvatilo i organizira ovu vrstu sportskog druženja, ističe Damjanović. Danska škola nogometa ove će godini trajati ukupno pet dana, a održat će se u Šamcu, O. Luci i Orašju. Domaćin na stadionu NK “19. srpanj” u Oštroj Luci bili su trener Ivica Marković i predsjednik MZ-a Oštra Luka Joso Đurčević.

Osobna nadogradnja

- Ovo je prekrasno druženje jer uz smijeh, radost i sport djeca provedu kreativno dan, što doprinosi zbližavanju i njihovoj kvalitetnoj osobnoj nadogradnji osobnosti - poručio je Marković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?