EU

Danas zaključci o pojačanoj prisutnosti EU u BiH

europa
VL FOTO
21.03.2011.
u 16:55

Zaključci će sadržati smjernice i upute da se “europski program snažno ugradi u sam centar politike u BiH"

Vijeće ministara vanjskih poslova EU-a trebalo bi danas usvojiti zaključke o jačem prisustvu EU-a u BiH iz kojih će se vidjeti kakav bi bio mandat novog šefa izaslanstva EU-a, ali neće biti priopćeno njegovo ime, jer ta odluka još nije donesena, javlja dopisnik Srne iz Bruxellesa. Zaključci će sadržati smjernice i upute da se “europski program snažno ugradi u sam centar politike u BiH”.

Dužnosnici EU-a navode da će u zaključcima biti ukazano i na provedbu obveza BiH u primjeni Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU-om. Europski dužnosnici nisu željeli komentirati najnoviji razvoj situacije oko formiranja vlasti u BiH, navodeći da je moguće da se do ponedjeljka i taj stav ugradi u zaključke. Dužnosnici EU-a ukazali su na zajedničku izjavu visokog predstavnika EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Cathrin Ashton i povjerenika za proširenje Štefana Fuelea da se političke elite u BiH moraju hitno dogovoriti oko proeuropskih reformi.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
malitrn
06:18 22.03.2011.

uuuuuu ljepi zakljućak. biće još malo krvi

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?